« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Novi udar na YouTube

Britanskim korisnicima od sinoć blokiran pristup originalnim spotovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

YouTube

,

Google YouTube PRS

Vlasnik video servisa YouTube, gigantski Google, objavio je da je prisiljen blokirati pristup originalnim spotovima svojim korisnicima u Velikoj Britaniji jer pregovori s Društvom za prava izvođenja glazbe, PRS-om nisu uspješno okončani.

Kako je ugovor o licenci istekao, Performing Rights Society postavio je, prema riječima glasnogovornika Googlea, uvjete koji su neodrživi. Google naglašava da su obje strane i dalje u procesu postizanja dogovora, no do tada će video spotovi koje su im ustupile diskografske kuće morati biti blokirani.

S druge strane, PRS kaže da je blokada inicirana od strane Googlea koji planira plaćati bitno manje autorima, i da oni nemaju nikakve veze s blokadom. Dodaju da je YouTube imao 5,7 milijardi dolara prihoda u zadnjem tromjesečju prošle godine, što je ostvareno velikim dijelom zahvaljujući upravo takvim sadržajima.

Nakon što je Warner Music uklonio sve svoje spotove s YouTube krajem prošle godine, ovo je još jedan udarac najpopularnijem video servisu na svijetu.

 

10.03.2009. 11:29:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh