« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
JOŠ NEMA KONSENZUSA

Novi sastanak stranaka o Rehnovu prijedlogu u utorak

Pahor je potvrdio da slovenska strana Rehnov prijedlog ne shvaća kao rješenje "uzmi ili ostavi".

(Igor Zaplatil/DELO/CROPIX )
Više o

Olli Rehn

,

Slovenija

,

Europska komisija

,

Borut Pahor

,

slovensko hrvatski odnosi

,

granični spor

,

Rehnov prijedlog

,

slovenske stranke

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u srijedu nakon dvosatnog sastanka s parlamentarnim strankama da su sugovornici vrlo približili stajališta, ali ne i u potpunosti uskladili primjedbe koje će Slovenija uputiti europskom povjereniku za proširenje Olliju Rehnu, te najavio novi sastanak za idući tjedan.

"Zadovoljan sam sastankom koji je bio konstruktivan i vrlo smo se približili suglasnosti o količini i sadržaju primjedaba koje ćemo poslati povjereniku Rehnu", rekao je Pahor te najavio da će se novi sastanak u istom sastavu održati u utorak idućeg tjedna u 15 sati.

To znači da o odgovoru Rehnu u četvrtak neće odlučivati vlada niti će o tome raspravljati parlamentarni odbor u petak.

Pahor je međutim izjavio da vjeruje da je moguće idućega utorka postići konsenzus među strankama, kako bi se slovenske primjedbe dostavile Rehnu.

Pahor je potvrdio da slovenska strana Rehnov prijedlog ne shvaća kao rješenje "uzmi ili ostavi" te istaknuo da proces treba nastaviti tako da prijedlog zadovolji interese obiju strana.

U slučaju da se to ne dogodi, Pahor očekuje da bi Europska komisija Hrvatskoj i Sloveniji mogla uputiti novu inicijativu.

Na pitanje o svom susretu s hrvatskim kolegom Ivom Sanaderom, Pahor je rekao da bi bilo poželjno da do njega dođe onda kada bi on omogućio da se učini "korak naprijed", te da se s njega pošalje "pozitivna poruka". (hina/metro-portal)

06.05.2009. 17:45:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh