« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
UGLEDAJTE SE

Novi predsjednik Austrije pješači na posao

Za razliku od brojnih svjetskih kolega, budući austrijski predsjednik na posao ide pješke, bez tjelohranitelja i bez skupog odijela

Ovako se ide na posao!
Ovako se ide na posao! (Heute.at/Sabine Hertel)
Više o

Alexander Van der Bellen

Alexander Van Der Bellen pobjednik je predsjedničkih izbora u Austriji s osvojenih 53,8 posto glasova. On je porazio kandidata ekstremno desne Slobodarske partije Austrije (FPO) Norberta Hofera.

Van der Bellen, koji je bivši lidera stranke Zelenih, 26. siječnja 2017. godine podnijet će zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika Austrije, koju će obnašati narednih šest godina. Nakon što promijeni adresu i pređe u palaču Hofburg, Van der Bellen će mjesečno zarađivati 24.000 eura.

Iako će uskoro zasjesti na predsjedničku funkciju, Van der Bellen se ponaša kao svaki drugi građanin Austrije.

Naime, austrijski magazin Heute objavio je zanimljivu fotografiju na kojoj je prikazan novoizabrani predsjednik kako ide na posao. 

Ovo ni po čemu ne bi bila vijest, ali činjenica da predsjednik jedne od najuređenijih zemalja na svijetu na posao ide pješke, bez skupocjenih automobila i odijela rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Na fotografiji se može primijetiti čak ni da van der Bellen nije uopće bolje odjeven nego ostali građani Austrije, niti se po bilo čemu može primjetiti da je lider države.

Podsjetimo, Van der Bellen osvojio 2.472.892 glasova, a Hofer 2.124.661, odnosno 348.231 manje u odnosu na pobjednika Van der Bellena.

Prosvjed izlasnosti na predsjedničkim izborima bio je 74,2 posto.

10.12.2016. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh