« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ČUDO TEHNOLOGIJE

Novi najbrži vlak na svijetu stajao tri sata zbog pušača

Tisuću putnika je kasnilo na odredišta jer je dim cigarete pokrenuo protupožarni alarm na vlaku koji povezuje dvije kineske pokrajine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

pušač

,

cigareta

,

vlak Kina

,

protupožarni alarm

Samo tjedan dana nakon svečane inauguracije željezničke linije velike brzine, najbrže na svijetu, vlak s tisuću putnika zaustavio je na gotovo tri sata... pušač.

China Daily piše u četvrtak da je dim cigarete pokrenuo protupožarni alarm u utorak na vlaku koji povezuje Canton na jugu s Wuhanom u središnjem dijelu zemlje, na putu dugom 1069 kilometara koji bi novi izdanak kineske tehnologije trebao prevaliti rekordnom brzinom od 350 km/h.

Vlak koji je još bio na kolodvoru u Cantonu kad je pušač zapalio cigaretu suprotno propisima koji zabranjuju pušenje, mogao je napustiti metropolu na jugu Kine tek 2 sata i 45 minuta kasnije, nakon niza sigurnosnih kontrola.

"Trebalo je neko vrijeme da se utvrdi što ne valja", izjavio je glasnogovornik željeznice.

Pušač je nestao a druga dva brza vlaka zbog tog su incidenta kasnila. Više od tisuću putnika bilo je pogođeno kašnjenjima.

Kina je prošle subote inaugurirala novu putničku liniju velike brzine koja, zahvaljujući prijenosu strane tehnologije, smanjuje s više od 10 sati na samo tri sata vrijeme puta između dviju metropola. To je jedna od dionica linije koja će povezivati Peking i Canton. (hina/metro-portal)

31.12.2009. 11:52:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh