« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
GRAD U MODI

Milijun ljudi dočekat će 2010. na Brandenburškim vratima

Berlinčane i njihove goste čekaju tri ogromne pozornice, šest šatora za ples i 200 štandova s kobasicama i kuhanim vinom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Brandenburška vrata

,

doček nove 2010.

,

doček Berlin

Milijun osoba očekuje se u četvrtak navečer na Brandenburškim vratima, u središtu Berlina, na proslavi Nove godine, tvrde organizatori dočeka koji se sprema na gotovo dva kilometra dužine uz najavu snijega.

Tri divovske pozornice koje će ugostiti nekoliko glazbenih skupina te šest šatora za ples postavljeni su između Brandenburških vrata i Stupa pobjede u parku Tiergarten dok je približno 200 prodavača kobasica i kuhanog vina te slatkiša postavilo svoje štandove duž Ulice 17. lipnja.

U ponoć se očekuje 10-minutni vatromet, a organizatori proslave upozorili su posjetitelje da ne donose ni staklene boce ni pirotehnička pomagala.

Za tu prigodu će biti raspoređeno 600 policajaca, stotinjak manje nego prošle godine.

Glasnogovornik Udruge za marketing berlinskog turizma Christian Taenzler tvrdi da je njemačka metropola privukla oko dva milijuna posjetitelja za doček Nove godine te da su hoteli puni.

Turizam u Berlinu koristi blagodati medijskog praćenja obilježavanja 20. obljetnice pada Zida, uz posjete brojnih šefova država.

Berlin je i glavni grad "u modi" među brojnim mladima a umjerene cijene u odnosu na ostale europske glavne gradove pridonose turizmu, smatra Taenzler. (hina/metro-portal)

31.12.2009. 12:35:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh