« Život
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
KORISNO

Novi broj Maslinara za listopad na kioscima

Potražite novi broj časopisa Maslinar na svim kioscima i ne zaboravite kliknuti na novi portal www.maslinar.eu

Izašao je Maslinar za listopad
Izašao je Maslinar za listopad (Maslinar)
Više o

sadržaj

,

Maslinar

,

novi broj

Prođe vrijeme, dođe rok...ova je stara poslovica apsolutno točna kada se radi o maslinarskoj godini. Ne samo da vrijeme od jedne do druge berbe kao da proleti, već se i berba i prerada pomiču svake godine sve ranije i ranije.

Tako smo i ove godine svjedoci jednoj od najranijih prerada, koja je u istarskoj uljari Grubić donijela rujansko ulje. Ostali ipak čekaju listopad, a poneki i studeni za kasnu berbu. Za sve njih, odnosno vas u ovome broju Maslinara donosimo najinformativniji popis svih hrvatskih uljara, s detaljnim podacima o postrojenjima i savjetima za uspješnu preradu.

Jer, bez obzira na sve nedaće, masline valja ubrati i ulje preraditi...a kako ćemo dalje, vidjet ćemo. Sivi se oblaci pomaljaju na maslinarskom horizontu, o čemu više u komentaru Maslinarstvo na prekretnici.

Ipak, s velikom nadom da se crni scenariji neće obistiniti i masline u Hrvatskoj ponovno zarasti u draču, idemo dalje, a svi oni koji se pretplate na ovaj broj Maslinara za samo devet kuna dobivaju iznimno korisnu knjigu Proizvodnja maslinovog ulja i konzerviranje maslina.

Potražite novi broj časopisa Maslinar na svim kioscima i ne zaboravite kliknuti na novi portal www.maslinar.eu.

15.10.2013. 14:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh