« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
U prodaji

Novi album Gustafa - Chupacabra

Dosao je i taj dan, nasli smo Chupacabru - prokazali ju Gustafi!

Više o

Gustafi

,

El Chupacabra

,

sanjat ćemo žuto

El Chupacabra je došla tiho. Nečujno. Nidan to nebi bija ni vidija, ni zna, da koze nisu počele krepivati. Koz više ni. Sada ste vi na redu. Chupacabra je sprid vas... Novi album najenergičnije hrvatske grupe je napokon u prodaji!

Novih 16 pjesama uključujući 'Pleši debela' koja je snimama lani za MIK upravo su izmiksane djelomično u novomešćanskom studiju 'RSL', a djelomično ljubljanskom studiju Metro pod dirigentskom palicom dua "Two Edies" (Cukerić i Maružin ) i majstora miksa Tomaža Marasa Mota i Iztoka Černea. Album je nastao u kreativnem vrelu Dead Fuckersa tijekom 8. i 9. godine drugog milenija, a sniman je u Maružinima tijekom aprila 9. godine, isključivo snagama samih Gustafa, dakle bez ikakvih gostiju, ako izuzmemo Edijeve pse, mačke, kanarince, kokoške i ostale dvorišne životinje koje se ionako smatraju članovima benda. Snimatelj i pomoćni producent je Vlado Ikač.

Pjesme su logičan nastavak i korak dalje u odnosu na ono što su radili na zadnjem albumu FF, sa nešto više elektronike i prirodnih zvukova, freak folka, kako ih nazivaju članovi benda, ali i dalje jednostavnih i pitkih melodija koje će brzo ući u uha slušatelja. Puno plesnog ritma, techno freaka, psychodisca, nuevo latina, sve začinjeno utjecajem domaće kante i umjereno skretanje prema ranim radovima iz 80.-tih godina prošlog stoljeća, sigurno će razveseliti i pristalice alternativnijeg smjera Gustafi.

Autor tekstova i muzike je i dalje Edi Maružin, uz iznimku Sutra večer gdje se kao koautor potpisuje i nova vokalistica Barbara Munjas, te Pretelo jedini, koja je prepjev meksicke tradicionalne pjesme. Mastering albuma radio se u Milanu, u studiju Nautilus, pod paskom maestra Antonia Baglia.
Dizajn albuma je i ovoga puta povjeren autoru zadnja dva CD-a, Angu Maružinu, koji je ujedno i autor fotografija na albumu.

Album za razliku od zadnjh pet, izlazi za diskografsku kuću Menart, koja će se brinuti za distribuciju i njihov PR, kao podetiketom njihove nove matične kuće Artistra.

Ljudi koji su uz spomenute Edija, Cukija, Ikača i Barbaru, sudjelovali na stvaranju Chupacabre su njihovi stari članovi Čedo Mošnja, Vlado Maružin, Boris Mohorić, te nove mlade snage kojima je ovo prvijenac u Gustafima: Edin Pecman, Dino Kalčić, Romano Hantih i Nikola Bernobić, uz pomoć bivseg člana Domenika Tune.

GUSTAFI - CHUPACABRA
(ili "SVE ĆE BITI U REDU")
Najavni singl albuma je pjesma zaraznog ritma i refrena - 'Sanjat ćemo žuto' koja se penje na top ljestvicama diljem Hrvatske.

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo a možete ga pogledati na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=uj-J8bCLe-Q
http://www.myspace.com/gustafi

http://www.facebook.com/pages/Gustafi/41753700562

Metro portal daruje Vam 2 cd-a: Klikni i osvoji novi CD Gustafa!

17.09.2009. 14:16:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh