« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SLOVENIJA

Nove vinjete po starim cijenama u prodaji od utorka

Slovenski ministar prometa najavio je da vinjete ostaju u uporabi dok se, kroz koju godinu, ne pravedniji način plaćanja cestarine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

slovenske vinjete

Vinjete za vožnju slovenskim autocestama za iduću godinu, od sada plave boje, već su na prodajnim mjestima i od utorka će se moći kupiti na benzinskim crpkama u Sloveniji i na određenim mjestima u inozemstvu.

Cijene vinjeta nisu promijenjene s obzirom na početak srpnja, kad su uvedene mjesečne vinjete za 30 i tjedne za 15 eura, objavila je u ponedjeljak slovenska agencija za autoceste.

Neće se mijenjati ni cijena godišnjih vinjeta kojima se najviše koriste domaći vozači, a stoje 95 eura. Za motorkotače godišnja vinjeta stoji 47,50 eura, a tjedna 7,50 eura.

Slovenski ministar prometa Patrick Vlačič najavio je nedavno da će se vinjete rabiti još nekoliko godina, dok se ne uvede "pravedniji" način plaćanja cestarine prema prijeđenom kilometru, najvjerojatnije do 2014. godine.

Također je najavio da će Europska komisija vjerojatno ukinuti postupak protiv Slovenije zbog diskriminacije stranih vozača koji prolaze kroz tu zemlju budući da su prije pet mjeseci uvedene vinjete za kraća vremenska razdoblja. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 20:25:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh