« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
AUTONOMIJA

Nove baterije s kojima će iPhone raditi tjednima bez punjenja

Kako vam zvuči ideja da napunite svoj mobitel jednom i zaboravite na punjač tjednima? Apple tvrdi kako smo vrlo blizu tome da to postane stvarnost

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

iPhone

,

Steve Jobs

,

iPad

,

baterija mobitel

Baterije na mobitelima kakve smo do sada poznavali mogle bi uskoro postati stvar prošlosti, poručuju stručnjaci iz američkog Applea.

Naime, Appleovi inžinjeri već neko vrijeme rade na inovaciji koja bi mogla označiti potpuno novu eru kad je autonomija uređaja na baterije u pitanju, čime bi se sadađnjih nekoliko sati korištenja zamijenilo s nekoliko tjedana između dva punjenja, piše Daily Mail.

Tvrtka je već poslala američkom uredu za patente zahtjev za zaštitom svojih nacrta.

Prebacivanjem sa standardnih baterija koje koriste toksične kemikalije na hidrogen, nusprodukti ove nove tehnologije bili bi jedino voda i električna energija, čime bi se značajno zaštitio i okoliš.

Ideja o baterijama na hidrogen nije nova, ali ovo je prvi put da ju je netko odlučio upotrijebiti u praksi, i to u uređajima poput iPada ili iPhonea.

Apple Insider piše kako su prvi patenti poslani na potvrdu i zaštitu još u listopadu ove godine, kad je tvrtka po prvi put priznala postojanje planova za lakše i efikasnije baterije u svojim uređajima.

Iako je još prerano govoriti o tome kad će se one doista i početi ugrađivati u uređaje za krajnje korisnike, upravo bi ovo otkriće moglo dati nedostižnu prednost Appleu u sve žešćoj tržišnoj utakmici s pretežno azijskim konkurentima.

Hoće li punjenje mobitela kakvo znamo doista i postati samo izblijedjelo sjećanje, ostaje za vidjeti.

26.12.2011. 17:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HBomb
    27.12.2011. 03:25
    Tvrtka je već poslala američkom uredu za patente zahtjev za zaštitom svojih nacrta.

    kaj znači, nitko ne bude smio raditi te nacrte, a kamoli proizvoditi bolje i kvalitetnije baterije??
    Apple će sam sebe pokopat tim patentiranjem..
  2. avatar
    imenko
    28.12.2011. 13:05
    Američki ured za patente ima otvorenu online bazu patenata gdje se može sve vidjeti. Patentirati nešto je zaštiti intelktualno vlasništvo od krađe i zloporabe i svakako, osigurati prednost na tržištu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh