« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MEDIJSKO TRŽIŠTE

Nova TV dobila nacionalnu koncesiju na 15 godina

Dodjelom nove koncesije za obavljanje djelatnosti televizije namjeravamo investirati i dalje, izjavio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić

(Wikipedia)
Više o

Nova TV

,

Vijeće za elektroničke medije

,

Dražen Mavrić

,

Nova TV koncesija

,

televizijska koncesija

Nova TV dobila je nacionalnu televizijsku koncesiju za narednih 15 godina, izvijestili su ta televizijska postaja i Vijeće za elektroničke medije zaduženo za dodjelu radijskih i televizijskih koncesija.

Predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić priopćio je da su zadovoljni što je koncesionar prepoznao važnost desetogodišnjeg djelovanja Nove TV i utjecaj koji danas ima na hrvatskom medijskom tržištu.

"Dodjelom nove koncesije za obavljanje djelatnosti televizije namjeravamo investirati i dalje, razvijati se u smjeru specijaliziranih kanala čime pomažemo procesu digitalizacije u Hrvatskoj, ali i biti glavni pokretač industrije sljedećih petnaest godina", dodao je Mavrić.

Ustvrdio je da je Nova TV, sa 330 zaposlenih, trenutno najgledanija televizijska postaja u udarnom terminu.

Odluku o dodjeli nacionalne koncesije Vijeće za elektroničke medije donijelo je na jučerašnjoj sjednici na kojoj je desetogodišnju televizijsku koncesiju za grad Karlovac dobila "TV 4 rijeke", tvrtke Ka-Vision.

Nova TV prva je komercijalna televizijska postaja koja se mogla gledati na području cijele Hrvatske, a program prikazuje od 2000.

U srpnju 2004. Novu TV je za 24 milijuna eura kupila tvrtka Central European Media Enteprises (CME), vlasnica televizijskih kanala u Sloveniji, Rumunjskoj, Slovačkoj i Ukrajini, koja se godinu ranije neuspješno natjecala za nekadašnju treću mrežu HTV-a koju je dobio njemački RTL. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 16:39:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh