« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
FRKA OKO REGISTRA

Nakon stana, policija pretražuje i radno mjesto Enesa Felića

Felić kaže da je policija u potrazi za dokazima da je on objavio registar branitelja odnijela samo računalne igrice i bilježnice

(Mario Pušić/Cropix)
Više o

MORH

,

Željko Goršić

,

registar branitelja

,

hrvatski branitelji

,

Enes Felić

Nakon premetačine stana, podruma i osobnog automobila djelatnika Ureda za obranu u Karlovcu Enesa Felića, kriminalisti MUP-a i vojne policije odveli su ga poslijepodne na njegovo radno mjesto u gradsko središte.

Neposredno prije ulaska u automobil Felić je novinarima rekao da se "pretraga stana odvijala po nalogu kojim ga se tereti za odavanje službene tajne" (čl. 351 stavak 2. Kaznenog zakona).

Istaknuo je da je policija odnijela samo razne dječje računalne igrice i bilježnice te da se ne boji jer zna da ga ništa ne može dovesti u vezu s objavom podataka iz registra hrvatskih branitelja. Rekao je da je nevin te da nije angažirao odvjetnika.

Kad su ga policajci pokušali spriječiti da dalje razgovara s novinarima, Felić ih je upitao je li uhićen, na što mu je odgovoreno da nije, te je nastavio razgovarati s s novinarima.

Rakao je da posljednjih nekoliko tjedana državni tajnik MORH-a Željko Goršić nad njim provodi mobing te kako "zna da je po njegovu nalogu degradiran s radnog mjesta savjetnika za mobilizacijske poslove na mjesto na poslovima zaštite na radu u sklopu Zračne luke Plesa u Zagrebu".

"Upravo zbog toga ja sam na svojemu radnom mjestu napisao istražiteljima poruku da ih iščekujem jer sam osjetio da mi se podmeće. Samo se nadam da mi nije podmetnuto i nešto krupno", rekao je Felić, čije je optužbe MORH opovrgnuo.

Kriminalist iz Ravnateljstva policije Renato Grgurić odbio je komentirati što je sve odneseno iz Felićeva stana. "U tijeku je kriminalistička obrada, a za sve informacije o rezultatima obrade obratite se Borovcu", rekao je.

Osim potvrde da je nekoliko osoba s područja Karlovca i Zagreba privedeno, od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca nije se moglo doznati ništa više. Mediji su, pak, objavili da su u Karlovcu privedene četiri osobe, među kojima i bivša načelnica tamošnjeg Ureda za obranu Diana Marković, no o tome nema nikakve službene potvrde. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 16:54:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh