« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
NAJAVE

Nova kultura Novog Zagreba

Bogati kulturni sadržaji transformiraju periferiju grada u centar sudioničke kulture kroz umjetničke programe projekta SuKultura.

Neka bude! ;)
Neka bude! ;) (Arhiva)
Više o

Novi Zagreb

,

SuKultura

,

Nova kultura

U petak i subotu, 18. i 19. rujna održat će se završni programi remetinečke Akcije za trg, nastale u sklopu projekta SuKultura, koji provodi udruga Domino s projektnim partnerima Centrom za kulturu Novi Zagreb, KUC-om Travno, Gongom, Eurokazom i Gradom Zagrebom.

Kroz prošlotjedna vikend događanja, od 11. do 13. rujna, posjetitelji su mogli svjedočiti i sudjelovati na nizu programa nastalih u suradnji umjetnika, umjetničkih organizacija i zainteresirane lokalne zajednice. Svi održani kulturni programi problematizirali su važnosti očuvanja javnog prostora osvrčući se uvelike na nestanak trga Narodne zaštite u Remetinečkom gaju, inače najstarijeg trga u Novom Zagrebu.

Svoj umjetnički obol Akciji za trg u suradnji s građanima dali su BADco. svojom oproštajnom predstavom Rad panike u post-apokaliptičnom ambijentu uz napuštenu sveučilišnu bolnicu u Blatu, Bacači Sjenki interdisciplinarnom predstavom u vremenskom okviru budućnosti naselja jasno su apostrofirali da Bitka za Zagreb počinje u Remetincu dok je Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja podsjetila na društvenu funkciju javnog prostora više kanalnom video instalacijom Kako nastaje zajednica.

U petak 18. rujna od 19 sati nas očekuje glazbena završnica u vidu Jazz point koncerta Terra Incognita Filip Pavić Quarteta te audio-vizualnog performansa Ivana Lušičića Liika i Matije Vojvodića Hatch filed. Ovo je prvi put da se Hatch izvodi u eksterijeru, pa se u ovom performansu autori referiraju na kronologiju nastanka, razvoja i trenutne situacije u Novom Zagrebu. „Performans će, barem na neko kratko vrijeme, promijeniti promatračev doživljaj prostora koristeći zvuk i svjetlo kao materijale i alate nadogradnje i adaptacije postojećeg prostora." izjavili su autori.

Akciju će zatvoriti Studio Artless u subotu 19. rujna u 10 sati kvartovskom šetnjom po mjestima društvene memorije i obilaskom izložbe Nevidljivi grad i mitski narativi autorice Ane Janjatović Zorice.

Ulaz na sve programe je besplatan, a detaljan raspored i više informacija nalazi se na web stranici projekta.

Detaljan raspored možete pronaći na web stranicama i društvenim mrežama SuKulture i CKNZg, a sav program je besplatan.

---

Manifestacija se organizira u sklopu projekta SuKultura, kojeg provode projektni partneri Domino, Eurokaz, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kulturni centar Travno, Gong i Grad Zagreb.

17.09.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh