« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
neutješna obitelj

Nova istraga o smrti Britt Lapthorne?

Prepucavanja, medijske špekulacije, ukratko kontroverze oko smrti Australke jednostavno ne prestaju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Britt Lapthorne

,

Dale Lapthorne

,

nestanak Britt

Navodno su se pojavili novi svjedoci u slučaju smrti Britt Lapthorne pa je Australija je ovih dana najavila da bi mogla zatražiti ponovno otvaranje istrage.

Jedan od razloga zbog kojih je obitelj Lapthorne ponovno u Dubrovniku je taj što žele saznati što, zašto i kako joj se dogodilo.

Hrvatska policija do danas nije uspjela razriješiti tajnu smrti mlade Australke i to je ono što najviše smeta njenim roditeljima.

Lapthorneovi su i dalje vrlo nezadovoljni hrvatskim vođenjem slučaja.

"Potpuno smo frustrirani hrvatskom policijom jer nije napravila nikakav napredak. Dvanaest mjeseci kasnije oni još ne znaju u koje vrijeme je Britt napustila klub. Prema posljednjoj izjavi čak ne znaju ni je li uopće bila u njemu unatoč svim svjedocima koji su je ondje vidjeli i fotografiji na kojoj se vidi u klubu", rekao je Dale.

Tako je i Australski senator Steve Fielding iskoristio godišnjicu smrti Britt Lapthorne u Dubrovniku s ciljem da predstavi novi zakonski prijedlog koji bi trebao pomoći njegovim sudržavljanima u sličnim situacijama.

Zakon bi se zvao po Britt. Taj zakon predviđa da vlada obiteljima u slučaju nestanka voljene osobe odmah pruži na uvid sve potrebne obavijesti, posebno ako postoji sumnja u zločin.

To je važno uzme li se u obzir da Australske vlasti nisu informirale obitelj o nestanku Britt punih šest dana iako ih je o tome obavijestila hrvatska policija.

Ipak, lokalni mediji ne vjeruju da će zakon zaživjeti.


17.09.2009. 19:52:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh