« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ACNEAPP

Nova iPhone aplikacija "sređuje" akne i bore dok vi razgovarate

Plava i crvena svjetlost različitih valnih duljina ubijaju bakterije i potiču rast kolagena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

bore

,

akne

,

iPhone

,

acneapp

,

ipod touch

Posebno dizajniranja iPhone aplikacija riješit će vaše probleme s aknama i borama i to sve dok vi opušteno razgovarate na telefonu, tvrdi dr. Greg Pearson, dermatolog koji je glavni i odgovorni za nastanak AcneApp-a.

Naime, aplikacija koristi plavu svijetlost valne duljine 420 nanometara i crvenu svjetlost valne duljine 550 nanometara za ubijanje bakterija i poticanje rasta kolagena. Cijena joj je samo 1,99 američkih dolara, a prema navodima izumitelja, izravno djeluje na kožu dok korisnik razgovara putem iPhonea ili iPod Toucha.

Kako je rekao dr. Pearson za New York Times, da bi trebalo provesti još mnogo kliničkih ispitivanja kako bi se izmjerila učinkovitost aplikacije. Ipak, fascinira ga potencijal koji se krije iza tog izuma. Naravno, skeptici nikad ne spavaju, a često je slučaj da za svoje stavove imaju i razumne argumente. Tako je dermatologinja dr. Macrene Alexiades-Armenakas rekla za isti list da u studijama u kojima je ona sudjelovala crvena i plava svjetlost imaju mali učinak  prilikom tretiranja akni. Kaže da je za relativan vidljivi učinak tijekom studija bilo potrebno i do 88 tretmana.

09.02.2010. 10:46:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    admin
    09.02.2010. 12:50
    a kaj je sa proximity senzorom koji ugasi ekran kad iPhone približiš licu...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh