« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NOVA APLIKACIJA

Gmail krajem tjedna počinje konkurirati Facebooku

Google već duže vrijeme nastoji ponuditi elemente društvene mreže, ali dosad bez uspjeha

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Google

,

Facebook

,

gmail

,

društvene mreže

Google kreće u još jedan pokušaj otimanja dijela kolača najpopularnijim društvenim mrežama Facebooku i Twitteru i to dodavanjem aplikacije na Gmail koja će omogućiti komuniciranje kratkim porukama.

Aplikacija bi se trebala pojaviti krajem tjedna, doznaje New York Times iz pouzdanih izvora, a cilj joj je da korisnici putem Gmaila prate aktivnosti prijatelja te da Facebook u tom smislu postane suvišan.

Google trenutno omogućuje praćenje statusa putem kratke poruke u sklopu kućice za chat, dok će nova aplikacija otvoriti prostor za interakciju.

"Riječ je naizgled o minimalnoj, gotovo beznačajnoj promjeni, ali radi se o početku žestoke konkurentske borbe protiv Facebooka", tvrdi Jeremiah Owyang, suvlasnik konzultantske kuće Altimeter Group.

Google već duže vrijeme nastoji svojim korisnicima ponuditi elemente društvene mreže, međutim projekti poput Orkuta, Sidewikija i Profilea nisu urodili željenim plodom.

Iako su stručnjaci skeptični prema društvenoj aplikaciji za Gmail, napominju da je riječ o još uvijek vrlo nepoznatom tržištu na kojem je sve moguće.

Pored toga, iz Googlea najavljuju snažnije povezivanje između Gmaila, kanala na YouTubeu i Picase.

Pozivamo vas da postanete obožavatelji Metro Portala na Facebooku klikom OVDJE - obožavatelji prvi dobivaju informacije o najatraktivnijim nagradnim igrama i najzanimljivijim vijestima.

09.02.2010. 09:51:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh