« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Notorna je laž da smo ucijenjeni i pod pritiskom

POGLEDAJTE VIDEO - Premijerka u oporbenim kritikama arbitražnog sporazuma vidi teoriju zavjere po kojoj su "svi uvijek protiv nas"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix/Infopunkt)
Više o

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

arbitražni sporazum

Jadranka Kosor komentirala je današnju izjavu Zorana Milanovića u Saboru, da neće podržati arbitražni sporazum dok se ne objavi tko je na popisu sudaca kojeg određuje Europska komisija i s kojeg će se birati arbitri za Arbitražni sud.

Milanović smatra da se ništa ne smije potpisivati dok se ne bude znalo po kojim će se kriterijima birati arbitri.

"Hrvatska se ovim sporazumom ne odriče svoga teritorija već se dogovara o rješavanju spora pred arbitražnim sudom. Procesni rokovi počinju teći tek kad Hrvatska postane članica Europske unije. Nevjerojatno mi je da Milanović smatra da će netko biti skloniji Sloveniji nego nama. To su ljudi iz zemalja s kojima ćemo mi za par godina sjediti za istim stolom i neshvatljivo je da im se ne vjeruje“, rekla je Kosor.

Ipak, premijerka vjeruje da će arbitražni sporazum dobiti potporu u Saboru i da će s potpisanim dokumentom u srijedu otputovati u Stockholm.

Na pitanje tko će preuzeti "vrući stolac“ u ministarstvu gospodarstva premijerka je kazala da se na tome radi, obavljaju se razgovori ali ne želi prejudicirati.

"Najvažnije je da to bude osoba koja će se od prve sekunde moću uhvatiti u koštac sateškim problemima"

Podsjetili smo predsjednicu vlade da je njenom slovenskom kolegi danas rođendan.

"Nisam mu još čestitala ali sad ćemo se čuti, zaželit ću mu puno zdravlja“, nasmijala se Kosor. (Infopunkt/metro-portal)

02.11.2009. 16:06:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh