« Život
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Noćne more i kako ih se riješiti

I dalje se ne zna točno što ih uzrokuje niti kako ih možemo izbjeći, no navodno u tome ima ulogu toplina prostorije u kojoj spavamo

Imate li noćne more?
Imate li noćne more? (Arhiva)
Više o

noćne more

,

sprječavanje

Noćne more definitivno nisu zgodna stvar - nerijetko se zbog njih budimo usred noći znojni i prestrašeni pa ne možemo zaspati, a ponekad se niti ne probudimo nego vrtimo po krevetu unedogled... što nas sve može toliko iscrpiti da ujutro nemamo snage ustati iz kreveta.

Unatoč silnim novcima ulupanim u istraživanja, i dalje se ne zna točno što ih uzrokuje niti kako ih možemo izbjeći, no navodno u tome ima ulogu toplina prostorije u kojoj spavamo.

Dr. Neil Stanley, bivši šef Britanskog društva za spavanje, tvrdi da zagrijana soba može utjecati na kvalitetu sna i izazvati noćne more.

"Na žalost, toplina čini snove življima, što može dovesti do noćnih mora", kaže dr. Stanley. "Ako je u spavaćoj sobi pretoplo, R.E.M. faza sna mogla bi trajati dulje, a to je faza u kojoj su snovi življi.  Ako imate dulju R.E.M. fazu, veća je vjerojatnost za noćne more", objašnjava dr. Stanley.

On tvrdi kako je idealna temperatura sobe u kojoj ćete spavati od 16 do 18 Celzijevih stupnjeva. 

Osim spuštanja temperature u sobi, obratite pozornost na još nekoliko faktora koji mogu utjecati na pojavu noćnih mora, a to su stres, alkohol, lijekovi, vrućica i konzumacija jako začinjene i teške hrane prije odlaska na počinak.

A možda i čista savjest ima svoje prste u svemu....

04.09.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh