« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
NAJAVE

Njujorški tandem koji je osvojio svijet, Sofi Tukker, na Exit Festivalu

Trenutno su u prodaji četverodnevne EXIT ulaznice s nevjerojatnih 55% popusta, po poklon cijeni od 445 kn

Sofi Tukker stiže na EXIT
Sofi Tukker stiže na EXIT (Arhiva)
Više o

EXIT 2019

,

Sofi Tukker

Vijest da jedan od najvećih alt-rock bendova svih vremena The Cure otvara EXIT festival 4. srpnja snažno je odjeknula u cijeloj Europi, zbog čega su i prve serije ulaznica rasprodane za svega 13 minuta!

A među prvim vjesnicima ostatka impresivnog i uvijek raznovrsnog programa ovogodišnjeg Exita je i njujorški tandem u strelovitom usponu na svjetskoj sceni - Sofi Tukker!

Munjeviti uspjeh započeli su singlom "Drinkee", da bi svijet osvojili mega hitom "Best Friend", koji ih je lansirao među nove heroje mlađe generacije. Zaraznosti ovog hita nije odolio ni Apple, koristeći je za reklamu za megapopularni Iphone X, kao ni EA sports, koji su je uključili u muziku za poznatu video igru FIFA 18.

Mediji ih opisuju kao "najuzbudljiviji dvojac na dance sceni još od pojave Disclosure", dok je kruna dosadašnjeg uspjeha bila nominacija na prošlogodišnjim Grammyjima za najbolju dance pjesmu, iako u tom momentu nisu imali izdan studijski album ili EP izdanje!

Poput brojnih njujorških uspješnih sastava, i Sofi Tukker imaju krajnje prepoznatljiv i moderan zvuk, koji je u njihovom slučaju inspirisrn muzikom iz devedesetih, od jungle-pop vibracija, preko zaraznih house, afro i latino ritmova. Za njihov umjetnički izraz Sophie je rekla: "Praviti muziku je spiritualna stvar. Sve je u apsorpciji ritma i vibracija", dok druga polovica benda, DJ Tucker Halpern, navodi da je cilj njihovog prvog singla bio da se publika izgubi u repetitivnosti riječi i u pokretima tijela, stvarajući svojevrsnu šamansku atmosferu, koja će se idealno uklopiti u sljedeće izdanje EXIT festivala s temom "plemena" (EXIT Tribe).

Predanost Sofi Tukker kreiranju world muzike s dance i tehno prizvukom u samoj je srži njihovog stvaralaštva. Njihova estetika ogleda se upravo u raznolikosti, kao što je kontrast bongo instrumenata s gitarskim dionicama. Od samog početka stavili su svima do znanja da se ne boje eksperimentiranja, te je Sophie Hawley-Ward, pjevačica benda, njihov singl prvijenac "Drinkee" otpjevala na portugalskom, a dvojac je s razlogom bio uvjeren da će preskočiti jezičnu barijeru i dopasti se razigranoj publici, jer ih je spomenuti singl učinio prepoznatljivim u house krugovima. Ubrzo je usljedilo prvo EP izdanje pod nazivom "Soft Animals", a nakon megapopularnog singla "Best Friend", izdali su debi album „Treehouse", koji su kritičari ocjenili kao živopisno izdanje s eksplozijom razigranosti, iskrenosti i pozitivne energije.

U prodaji ulaznice za EXIT sa 55% popusta!

Trenutno su u prodaji četverodnevne EXIT ulaznice s nevjerojatnih 55% popusta, po poklon cijeni od 445 kn. Za četvrtak, 4. srpnja, prvi dan festivala kad će nastupati i The Cure u prodaji su vrlo ograničeni kontigenti dnevnih ulaznica po poklon cijeni od 199 kn, novi limitirani kontigent ulaznica za FAN PIT po 299 kn te GOLD VIP po 799 kn. Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima Entrio i Ticketshop.

01.11.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh