« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PEDOFILIJA

Njemački nadbiskup nije kriv za zlostavljanje dječaka

Istraga protiv njemačkog nadbiskupa Zollitscha osumnjičenog za pedofiliju obustavljena je zbog nedostatka dokaza

Robert Zollitsch
Robert Zollitsch (Getty Images)
Više o

pedofilija

,

katolička crkva i pedofilija

,

Robert Zollitsch

,

svećenici pedofilija

Istraga protiv predsjednika Njemačke biskupske konferencije i freiburškog nadbiskupa Roberta Zollitscha zbog sumnje da je počinio kazneno djelo sudioništva u seksualnom zlostavljanju maloljetnika obustavljena je zbog nedostatka dokaza, priopćilo je državno odvjetništvo u Konstanzu u srijedu.

Državno odvjetništvo je zaključilo da je optužba protiv Zollitscha neosnovana. Naime, jedna žrtva seksualnog zlostavljanja optužila je Zollitscha da je kao kadrovski referent freiburške nadbiskupije potkraj 80-ih zaposlio svećenika koji je u 60-ima počinio kaznena djela seksualnog zlostavljanja maloljetnika, među ostalim i nad podnositeljem prijave.

>>Njemački biskupi ispričali se žrtvama seksualnog zlostavljanja

Odvjetništvo je zaključilo da Zollitsch nije bio odgovoran za zapošljavanje svećenika u trenutku kad su kaznena djela počinjena. Nadbiskupija je odmah nakon podnošenja prijave protiv Zollitscha priopćila da se nadbiskup ne može teretiti za sudioništvo, među ostalim i zato što su za zapošljavanje svećenika u samostanima odgovorni izravno opati.

Zollitsch je prošli vikend u intervjuu izrazio žaljenje zbog jednoga drugog slučaja zlostavljanja maloljetnika te je priznao da su "počinjene greške".(hina/metro-portal)

21.07.2010. 22:43:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh