« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŠVERC

Preko 1000 kutija cigareta sakrio na 11 mjesta u automobilu

Lukavi švercer iz BiH je u Hrvatsku pokušao unijeti 1059 kutija cigareta koje je pažljivo rasporedio po automobilu

cigarete
cigarete (Getty Images)
Više o

cigarete

,

šverc cigareta

,

zapljena cigareta

Brodski carinici jučer su oko 17 sati u opelu vectri bosanskohercegovačkih oznaka pronašli 1059 kutija cigareta koje je 58-godišnji vozač N.V. pokušao unijeti u Hrvatsku, rečeno je danas na konferenciji za novinare Carinarnice na graničnome prijelazu u Slavonskome Brodu.

Cigarete je skrivao na čak 11 mjesta u automobilu. Vrijednost zaplijenjene robe, po maloprodajnim cijenama, jest 20.500 kuna, a protiv vozača Carinarnica je podnijela kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu u Slavonskome Brodu.

To je prva kaznena prijava koju je pokrenula ta Carinarnica pošto je 2. srpnja potpisana privremena uputa o suradnji Državnog odvjetništva i Carinske uprave. Njome je precizirano postupanje državnih odvjetnika i ovlaštenih carinskih službenika u predmetima koji u sebi sadržavaju i elemente djela carinskog prekršaja i kaznenog djela. Naime, u skladu s europskom praksom, više se ne može za istu činjeničnu radnju protiv osumnjičenoga istodobno voditi prekršajni i kazneni postupak. Privremene upute bit će na snazi do moguće izmjene zakona kojima se regulira ta problematika.

U ovom slučaju hrvatski državljanin s prebivalištem u BiH odgovarat će kazneno zbog izbjegavanja carinskog nadzora.(hina/metro-portal)

21.07.2010. 23:04:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh