« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
1,1 MILIJARDA EURA

Njemačka odobrila zajam za razvoj Airbusa A350

Airbus svoj novi zrakoplov opisuje kao ekološki putnički zrakoplov kapaciteta 270 do 350 putnika, a vidi ga kao rivala Boeingovom 787 Dreamlineru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Njemačka

,

zajam

,

Airbus A350

Njemačka vlada spremna je odobriti zajam od 1,1 milijardu eura za razvoj Airbusovog putničkog zrakoplova A350, kazao je jedan viši dužnosnik njemačkog ministarstva gospodarstva.

"Što se nas tiče, ispunjeni su svi preduvjeti i sredstva se mogu iskoristiti", kazao je Peter Hintze, parlamentarni državni tajnik ministarstva gospodarstva.

Iz njegove je izjave moguće zaključiti da su svi postavljeni uvjeti u skladu s propisima Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

Hintze je dodao kako je još potrebno razriješiti neka zaključna pitanja, posebno što se tiče francusko-njemačke podjele rada na projektu A30X, mogućem nasljedniku zrakoplova A320.

"Želimo biti sigurni da će rad na istraživanju i razvoju A30X biti dodijeljen Njemačkoj", kazao je. "Želimo u što kraćem roku zaključiti sporazum. Pregovore želimo privesti kraju do proljeća", dodao je.

Airbus svoj zrakoplov A350 opisuje kao ekološki putnički zrakoplov kapaciteta 270 do 350 putnika, kojeg ta tvrtka vidi kao rivala Boeingovom 787 Dreamlineru.

U razvoju toga zrakoplova, čija je potrošnja goriva manja od one zrakoplova koji su trenutno u prometu sudjeluju četiri zemlje partnera - Britanija, Francuska, Njemačka i Španjolska.

Francuska je najavila sudjelovanje s 1,4 milijarde eura u tom 12 milijardi eura vrijednom programu, a Britanija s oko 400 milijuna. Španjolska vlada još uvijek pregovara s Airbusom o udjelu, koji bi prema nekim izvješćima trebao iznositi oko 300 milijuna eura. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 11:29:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh