« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BIZARNO OBJAŠNJENJE

Nizozemci nisu obranili Srebrenicu zbog homoseksualaca?

"Kao posljedica toga, njihove su oružane snage slabo pripremljene za rat", zaključio je američki general Shehaan

(Wikipedia)
Više o

Nizozemska

,

homoseksualci

,

Srebrenica

Bivši američki general iz marinskog korpusa i bivši zapovjednik NATO-a John Shehaan u četvrtak je pred senatskim povjerenstvom ustvrdio da se nesposobnost nizozemskih vojnika, koji su kao UN-ovi plavi šljemovi bili zaduženi za zaštitu Srebrenice, može pripisati činjenici da je u njihovim redovima bilo homoseksualaca.

Shehaan je svoju ocjenu iznio tijekom senatskog saslušanja o zakonu nazvanom "Ne pitaj, ne reci" koji vojnicima homoseksualcima brani izjašnjavanje o svojoj seksualnoj orijentaciji, što predsjednik Barack Obama želi ukinuti.

Prema njegovim riječima, tadašnji zapovjednik nizozemske kopnene vojske mu je priznao da je nazočnost homoseksualaca u srebreničkom kontingentu bila "dio problema" zbog kojeg nisu uspjeli obraniti tu muslimansku enklavu od srpske vojske.

Objasnio je da su zemlje poput Belgije i Nizozemske nakon pada SSSR-a zaključile da im više nije potrebna "borbena spremnost" te je liberalizacija njihovih oružanih snaga rezultirala otvaranjem vrata deklariranim homoseksualcima. (hina/metro-portal)

18.03.2010. 21:29:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh