Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2010. 21:29:46
BIZARNO OBJAŠNJENJE

Nizozemci nisu obranili Srebrenicu zbog homoseksualaca?

"Kao posljedica toga, njihove su oružane snage slabo pripremljene za rat", zaključio je američki general Shehaan

(Wikipedia)
Bivši američki general iz marinskog korpusa i bivši zapovjednik NATO-a John Shehaan u četvrtak je pred senatskim povjerenstvom ustvrdio da se nesposobnost nizozemskih vojnika, koji su kao UN-ovi plavi šljemovi bili zaduženi za zaštitu Srebrenice, može pripisati činjenici da je u njihovim redovima bilo homoseksualaca.

Shehaan je svoju ocjenu iznio tijekom senatskog saslušanja o zakonu nazvanom "Ne pitaj, ne reci" koji vojnicima homoseksualcima brani izjašnjavanje o svojoj seksualnoj orijentaciji, što predsjednik Barack Obama želi ukinuti.

Prema njegovim riječima, tadašnji zapovjednik nizozemske kopnene vojske mu je priznao da je nazočnost homoseksualaca u srebreničkom kontingentu bila "dio problema" zbog kojeg nisu uspjeli obraniti tu muslimansku enklavu od srpske vojske.

Objasnio je da su zemlje poput Belgije i Nizozemske nakon pada SSSR-a zaključile da im više nije potrebna "borbena spremnost" te je liberalizacija njihovih oružanih snaga rezultirala otvaranjem vrata deklariranim homoseksualcima. (hina/metro-portal)

18.03.2010. 21:29:46
http://metro-portal.hr/nizozemci-nisu-obranili-srebrenicu-zbog-homoseksualaca/35812/