« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Niste se naspavali noćas? Evo kako ćete preživjeti dan

Svi znamo onaj osjećaj neopisivog umora nakon neprospavane noći, a jednostavno ne možemo leći u krevet i zaspati nego raditi ....

Ako ste ovakvi već kad stignete na posao ...
Ako ste ovakvi već kad stignete na posao ... (Arhiva)
Više o

nesanica

,

besana noć

Besana noć iza vas i radni dan pred vama - to su dvije stvari koje definitivno nisu veliki prijatelji, no ako poslušamo znanstvenika i primjenimo par jednostavnih trikova, proći ćemo kroz dan bez problema. 

U slučaju da ste ste odspavali barem sat vremena, doručkujte unutar sat vremena nakon buđenja, ali izbjegavajte namirnice s puno šećera. Radije pojedite cjelovite žitarice ili jaja, kao i proteini i zdrave masti.

Izbjegavajte napitke s kofeinom, a šalicu kave se preporučuje popiti tek oko podneva, kako biste dobili dodatnu energiju potrebnu za ostatak dana.

Izađite na danje svjetlo i ne nosite sunčane naočale, a kada dođete na posao, prvo rješavajte najkompleksnije zadatke, budući da će vam tijekom dana vjerojatno padati koncentracije.

Ako osjetite da vam je potrebna još jedna kava, popijte je najkasnije u 15 sati, budući da se njezino djelovanje osjeti punih sedam sati.

I to bi bilo to ....

 

21.07.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh