« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako zadržati preplanulu boju

Da ne bi bilo da ste se pržili na suncu i znojili bez veze, evo nekoliko dobrih savjeta kako ćete svoju preplanulu bolju duže zadržati

Evo kako će boja ostati na vama
Evo kako će boja ostati na vama (Shutterstock)
Više o

preplanuli ten

,

ljetna boja

,

zadržavanje tena

Preplanuli ten nekima je cilj, a drugima samo posljedica godišnjeg odmora, a onim prvima važno je da ga zadrže što duže. Glavni je preduvjet da nemate svjetliji ten, jer će boja brže otići.

Za početak, u prehranu uključite namirnice koje sadrže beta karoten, poput mrkve ili dinje. Također možete uzimati vitamin B u obliku tableta, a on će pomoći u sprečavanju starenja i boranja kože te potaknuti prirodno tamnjenje.

Sljedeća važna stvar je - izbjegavajte tuširanje ili kuanje u previše toploj vodi jer to isušuje kožu. Prilikom odabira sredstava za tuširanje birajte gelove ili kupke s vitaminom A, C, E i betakarotenom te ekstraktom aloe vere, lavande, zelenog čaja i drugog bilja, koje dubinski hidratizira. Pazite i na to da im pH bude što bliži prirodnom pH-u kože.

Važno je da se nakon tuširanja ne trljate grubo ručnikom, već nježno pređite po koži i nakon toga obavezno nanesite hidratizirajuće sredstvo za njegu nakon sunčanja. Izbjegavajte pilinge za tijelo jer će oni odmah skinuti preplanuli sloj.

Kako vam se koža ne bi ljuštila, nanesite bogato ulje poput maslinovog koje će nahraniti kožu i učiniti je glatkom. 

20.07.2015. 14:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh