« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Intervju

‘Nisam prepotentan, ali svaki je dan mog života bio najbolji’

William Shatner upravo je objavio autobiografiju ‘Up Till Now’

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Zvjezdane staze

,

William Shatner

,

Kapetan Kirk

,

Danny Crane

,

Boston Legal

Njegovo je ime William Shatner, no mnogi ga pod tim imenom ne poznaju. Sedamdesetsedmogodišnji glumac stekao je slavu kao kapetan Kirk iz ‘Zvjezdanih staza’, a nedavno kao cinični odvjetnik Danny Crane u seriji ‘Boston Legal’. Shatner je upravo objavio  autobigrafiju ‘Up Till Now’.

• Vaš je kapetan Kirk u neku ruku predvidio mnoge tehnološke inovacije koje su potom doista uslijedile. Kako se nosite s tehnologijom?

- Ne osjećam se toliko ugodno sa svim tim. Stvar je u tome da izazov leži u tome da probleme rješavamo što je jednostavnije moguće. U suprotnom, mi ne vladamo tehnologijom što stvara nove probleme.

• Igrali ste mnogo zanimljivih uloga, no svi vas poznaju kao Kirka. Je li vas to ograničavalo u karijeri?

“Kapetan Kirk me učinio poznatim i nijedan dan ne prođe a da o njemu ne razgovaram. To činim s velikim zadovoljstvom.”
William Shatner
- Kapetan Kirk me učinio poznatim i nijedan dan ne prođe a da o njemu ne razgovaram. To činim s velikim zadovoljstvom. No, naravno, sviđa mi se ako sam prepoznat i prema drugim ulogama.

• Kako se William Shatner transformirao od ‘Zvjezdanih staza’ do ‘Boston legala’?

- Transformirali su ga život i iskustvo. Kada glumac igra neku ulogu, uvijek to čini svojim sredstvima, svojim iskustvom.

• U kojem se liku najviše prepoznajete?

- U svakom je od dio Williama Shatnera. Nekako se sad osjećam vrlo bliskim Dannyju Craneu, jer on se bori za svoj smisao u životu koji prolazi. 

• Bili ste glumac, redatelj, producent i skladatelj. Vrlo radišan život...

- Ne želim zvučati prepotentno, no vjerujem da je svaki dan mog života bio najbolji. Sloboda, kreativnost, strast i zadovoljstvo bili su dio svakoga dana u mom životu. Naravno, stvari se svakoga dana mogu promijeniti, no svaki se dan budim s mislima o onome što ću učiniti toga dana. Uvijek postavljam sebi nove izazove. 

Piše: Piše: Jennifer Lesieur, Metro Francuska
10.07.2008. 17:10:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh