Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2008. 17:10:21
Intervju

‘Nisam prepotentan, ali svaki je dan mog života bio najbolji’

William Shatner upravo je objavio autobiografiju ‘Up Till Now’

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Njegovo je ime William Shatner, no mnogi ga pod tim imenom ne poznaju. Sedamdesetsedmogodišnji glumac stekao je slavu kao kapetan Kirk iz ‘Zvjezdanih staza’, a nedavno kao cinični odvjetnik Danny Crane u seriji ‘Boston Legal’. Shatner je upravo objavio  autobigrafiju ‘Up Till Now’.

• Vaš je kapetan Kirk u neku ruku predvidio mnoge tehnološke inovacije koje su potom doista uslijedile. Kako se nosite s tehnologijom?

- Ne osjećam se toliko ugodno sa svim tim. Stvar je u tome da izazov leži u tome da probleme rješavamo što je jednostavnije moguće. U suprotnom, mi ne vladamo tehnologijom što stvara nove probleme.

• Igrali ste mnogo zanimljivih uloga, no svi vas poznaju kao Kirka. Je li vas to ograničavalo u karijeri?

“Kapetan Kirk me učinio poznatim i nijedan dan ne prođe a da o njemu ne razgovaram. To činim s velikim zadovoljstvom.”
William Shatner
- Kapetan Kirk me učinio poznatim i nijedan dan ne prođe a da o njemu ne razgovaram. To činim s velikim zadovoljstvom. No, naravno, sviđa mi se ako sam prepoznat i prema drugim ulogama.

• Kako se William Shatner transformirao od ‘Zvjezdanih staza’ do ‘Boston legala’?

- Transformirali su ga život i iskustvo. Kada glumac igra neku ulogu, uvijek to čini svojim sredstvima, svojim iskustvom.

• U kojem se liku najviše prepoznajete?

- U svakom je od dio Williama Shatnera. Nekako se sad osjećam vrlo bliskim Dannyju Craneu, jer on se bori za svoj smisao u životu koji prolazi. 

• Bili ste glumac, redatelj, producent i skladatelj. Vrlo radišan život...

- Ne želim zvučati prepotentno, no vjerujem da je svaki dan mog života bio najbolji. Sloboda, kreativnost, strast i zadovoljstvo bili su dio svakoga dana u mom životu. Naravno, stvari se svakoga dana mogu promijeniti, no svaki se dan budim s mislima o onome što ću učiniti toga dana. Uvijek postavljam sebi nove izazove. 

Piše: Piše: Jennifer Lesieur, Metro Francuska
10.07.2008. 17:10:21
http://metro-portal.hr/nisam-prepotentan-ali-svaki-je-dan-mog-zivota-bio-najbolji/9682/