« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAZNAJEMO

Nikon se hvali NIKKOR Z 14-30mm f / 4 ultra širokim zoom objektivom

Nove NIKKOR Z optičke formule i brza komunikacija između objektiva i fotoaparata osiguravaju minimalno izobličenje uobičajeno za širokokutne fotografije

Sjajan novi objektiv
Sjajan novi objektiv (Nikon)
Više o

Nikon

,

NIKKOR Z 14-30mm f / 4 S

,

objektiv

Nikon Inc je najavio NIKKOR Z 14-30mm f / 4 S, prvi ultra široki zoom objektiv punog formata na svijetu s ravnim prednjim elementom. Iznimne je kombinacije prenosivosti i performansi. Kompaktna građa, mehanizam objektiva na uvlačenje i iznimna otpornost na vremenske uvjete čine ovaj objektiv savršenim za putovanje.

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S omogućuje korištenje filtra od 82 mm, bez potrebe za velikim i nezgrapnim držačima za filtre. Time se dobiva imaju veću kontrolu i više slobode za snimanje fotografija i videozapisa koji traže oštar ultra široki zoom objektiv. Izvrstan je izbor za snimanje interijera, arhitekture ili događaja.

Nove NIKKOR Z optičke formule i brza komunikacija između objektiva i fotoaparata osiguravaju minimalno izobličenje uobičajeno za širokokutne fotografije. Oštrina je izvanredna. Konstantan otvor blende od f/4 snimateljima filmova omogućuje da s lakoćom prate subjekte od scene na jarkom dnevnom svjetlu do interijera s dubokom sjenkom.

Jordi Brinkman, voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, kaže:

Ovaj izuzetno širokokutni NIKKOR Z sa zumom omogućit će vlasnicima modela Nikon Z bilježenje zadivljujućih fotografija i filmova, gdjegod se nalazili. Kompaktna građa omogućuje vam da ovaj objektiv ubacite u manju torbicu. Mogućnost tako lakog korištenja filtara sjajna je prilika za postizanje kreativnije kontrole."

PREGLED KLJUČNIH ZNAČAJKI

  • Beskompromisna optika: s novom optičkom formulom koja koristi četiri elementa iznimno niske disperzije (ED) i četiri asferična elementa, 14-30mm f / 4 nudi neusporedivu kontrolu izobličenja i kromatske aberacije. Osim toga, uporaba Nikonovog antirefleksivnog nanokristalnog premaza učinkovito smanjuje pojavu odbljeska, pružajući jasnije slike koje održavaju kontrast u izazovnim svjetlosnim situacijama.

  • Dizajniran u skladu sa širokokutnim Nikon Z-postoljem, ovaj objektiv može uhvatiti više svjetlosti u cijelom kadru.

  • Prilagodljivi kontrolni prsten: Kao i ostatak S-Line NIKKOR Z objektiva, 14-30mm f / 4 uključuje prilagodljivi kontrolni prsten koji se može dodijeliti ručnom fokusiranju (zadano), kompenzaciji ekspozicije ili kontroli otvora blende (sjajno za prijelaze blende tijekom snimanja videozapisa) , ovisno o osobnim željama ili situaciji snimanja.

  • Sjajan za filmove: bešumno podešavanje otvora blende. Odstupanje fokusa je smanjeno, kao i pomak fokusa tijekom zumiranja.

  • Kompaktan i zaštićen: mehanizam objektiva na uvlačenje osigurava da ovaj iznimno širokokutni objektiv punog kadra zauzima što manje mjesta kada ga ne upotrebljavate. Temeljito brtvljenje štiti od prašine i vlage.

  • Tehnologija koračnih motora: s najnovijom tehnologijom Nikon Stepping Motor (STM), novi objektiv pruža glatke, brze i tihe performanse što je idealno za fotografe koji snimaju u osjetljivim okruženjima, kao i za snimatelje koji moraju izbjegavati buku usred fokusa u produkcijama.

  • Potpuno kompatibilan s 5-osnim VR-om u fotoaparatu: kako bi se osigurale najoštrije moguće slike i najstabilniji videozapis, novi NIKKOR Z 14-30mm f / 4 S potpuno je kompatibilan s unutarnjim 5-osnim VR koji se nalazi u Nikonu Z6 i Z7

Preporučena maloprodajna cijena za američko tržište je 1.299,95 USD. Puna specifikacija dostupna je na Nikon web stranici

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
10.01.2019. 12:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh