« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
STVARNO?

Nikad na spavanje bez limuna?

Limun se s pravom smatra superhranom i popularni je kućni lijek. Ali jeste li znali da ne morate uvijek jesti limun da biste osjetili njegova korisna svojstva?

Ništa bez limuna
Ništa bez limuna (Arhiva)
Više o

spavanje

,

limun

Limun, osim svih mogućih blagotvornih učinaka ima i umirujuće djelovanje, koje može biti odličan saveznik u borbi s nesanicom.

Kao što znamo, lavanda je poznata po svom umirujućem djelovanju. Čak je i Paracelzus, veliki srednjovjekovni liječnik i znanstvenik, opisao lavandu kao mentalni melem i koristio je kao univerzalni lijek za mentalnu iscrpljenost i slabljenje životne snage.

Zbog toga ne čudi što se eterično ulje lavande preporučuje za bolji san - dovoljno je nekoliko kapi staviti na jastučnicu ili ispod jastuka staviti vrećicu sa sušenom lavandom.

Ipak, miris lavande nije za svakoga, a ako spadate u ovu grupu, limun vam može pomoći. Naime, dokazano je da miris limuna smiruje te vam može pomoći da zaspite i bolje spavate.

Prema riječima stručnjaka, etarsko ulje limuna se koristi stoljećima, a pripisuju mu se prednosti kao što su povećanje koncentracije, smanjenje razine stresa (vjerojatno kroz povećano oslobađanje serotonina) i umirujući učinak na respiratorni sustav.

Stoga, ukoliko imate problem sa spavanjem, sve što trebate učiniti je izrezati limun i staviti ga na noćni ormarić. Njegov će vas nježni miris umiriti i pomoći vam da zaspite.

30.09.2022. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh