« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
DIJETA

Nikad jednostavnija metoda mršavljenja

Znanstvenici iz centra su zaključili kako i jednostavne promjene u ponašanju mogu dovesti do velikih promjena u kilaži

Nije pametno ni često ići u restoran
Nije pametno ni često ići u restoran (Arhiva)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

dnevnik prehrane

Preskakanje obroka nije efikasna metoda gubljenja kilograma. Sve što je dovoljno je zapisivati što ste jeli.

Novo istraživanje, koje je provedeno u Fred Hutchinson Cancer Research Centru u Seattleu, tvrdi da srednjovječne žene koje redovito, i precizno, vode dnevnik prehrane mogu izgubiti 2,7 kg više od žena koje preskaču obroke i ne vode dnevnike. No te žene, isto tako prema istraživanju, su u prosjeku 3,6 kg teže od žena koje se normalno hrane.

I odlasci u restoran mogu loše utjecati na kilažu. Žene koje ručaju tamo barem jednom tjedno, u projesku imaju 2,3 kg više nego žene koje ručaju ono što same skuhaju.

Znanstvenici iz centra su zaključili kako i jednostavne promjene u ponašanju mogu dovesti do velikih promjena u kilaži. Anne McTiernan, direktorica centra, kaže: „Čini se da je ključno znati što jedete i koliko ste pojeli," te je nadodala, „Za osobe koje pokušavaju smršavjeti, najvažniji savjet je da počnu voditi dnevnih prehrane. Tako će lakše kontrolirati dnevne kalorijske ciljeve."

Kako je objasnila, ćim bilježimo što jedemo imamo veću svijest o tome što unosimo te ćemo tako više paziti na svoju prehranu. Preciznost je tu jako vazna pa što smo precizniji to ćemo više paziti koliko jedemo i više mršaviti, tj. brže doći na željenu težinu. Preporučeno je da se bilježe i preljevi i začini koje stavljamo na jela.

Iako mršavljenje ovisi samo o unosu hrane, vježbanje se i dalje preporučuje, zbog raznih drugih dobrotvornih učinaka.

U istraživanju su sudjelovale 123 žene u dobi od 50 do 75 godina koje žive na području Seattlea.

08.04.2014. 15:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh