« Metro World News
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
Dosjei X

Nikad intimniji Mulder i Scully

Tvorci serije ‘Dosjei X’ tvrde da će biti seksa posvuda...

Fotografija vijesti
Više o

mulder

,

scully

,

Chris Carter

,

Frank Spotniz

,

X Files

,

Dosjei X

Chris Carter, scenarist i redatelj kultnih ‘Dosjea X’ i Frank Spotniz, izvršni producent filma ‘I Want To Believe’ prema seriji ‘X Files’,  govorili su za Metro Express o novom filmu.

- Zbog čega ste odlučili film nazvati ‘Želim vjerovati’?

- Kada pogledate film, shvatit ćete zašto, jer riječ je o vjeri i borbi oko vjere. Osim toga, film govori i o borbi svjetonazora dvaju partnera, Muldera i Scully,  koja se provlači od početka serije. Danas, nakon šesnaest godina, ta fraza najbolje predstavlja dva različita karaktera - kaže Chris Carter.

- U seriji smo imali prilike vidjeti ljubavni, ali i intelektualni i profesionalni odnos između Muldera i Scully. Kakav je zapravo taj odnos?

- Za mene je to idealan odnos između muškarca i žene. Težak je, složen, transcedentalan, fizički, razvija se oko ideje koja je snažnija od oboje.

- Kakav će biti njihov odnos u filmu?

- Bit će seksa posvuda... (smijeh). Obožavatelji serije uvijek se propituju o seksu  pa smo kreirali seksi materijal (smijeh). No, bilo bi neprilično temeljiti njihov odnos na tome. Njihovi likovi zaslužuju više od pukog fizičkog odnosa.

- Frank, rekli ste da ‘Dosiji X’ svoj uspjeh mogu zahvaliti tome što izazivaju ljudski um i srce. Hoće li i film biti jednako privlačan?

- Film uvijek treba izazivati um. Naši su protagonisti inteligentni i njihova se istraga uvijek zasniva na različitim uvjerenjima. Mulder vjeruje, a Scully je skeptik. Dakle, traže i od vas da koristite svoj um. 

No, u ovom filmu Chris i ja smo im pristupili od srca, jer vratiti se njihovim likovima bilo je za nas vrlo emotivno. Budući da je prošlo puno vremena, mogli smo ih vidjeti drugačijim očima i reći nešto novo o njima. S obzirom na to, film je intimniji i osobniji, a manje je znanstveno fantastična pustolovina - kaže  Spotniz.

- Vjerujete li vi, Chris?

- Da.

- A vi Frank?

- Ja sam definitivno Scully u ovoj priči. Nakon godina istraživanja, recimo da sam skromni skeptik, svjesniji onoga što ne znam i onoga što ne razumijem. To je ono što je zanimljivo u ‘Dosjeima’.

Neki ljudi misle da je to vrsta antiznanosti jer vjernici uvijek pobjeđuju. No, to uopće nije tako - ‘Dosjei X’ su zahtjev da se znanost razumije i zato imamo Scully i njezin znanstveni um do granica do kojih razumijemo i Muldera kao vjernika.

Piše: Piše: Daniela Argandona, Metro Čile
25.07.2008. 02:24:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh