« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
NAPOKON!

Nijemci ne daju novac za posrnule banke

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble ponovo se usprotivio planu da se novac njemačkih poreznih obveznika koristi za spašavanje europskih banaka

Sanacija banaka? Ne, hvala ...
Sanacija banaka? Ne, hvala ... (Arhiva)
Više o

novac

,

posrnule banke

,

sanacija banaka

'Novac poreznih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć eurozoni, ESM-a', Europskog stabilizacijskog mehanizma, rekao je Schaeuble u razgovoru za nedjeljni broj njemačkog tjednika Tagesspiegel am Sonntag.

Po riječima kršćanskodemokratskog ministra, konzervativci kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati, koji trenutačno pregovaraju o sastavljanju buduće njemačke vlade, suglasni su o tom pitanju.

Schaeuble će svoje stajalište braniti na pregovorima o bankovnoj uniji koje će sredinom studenoga održati europski ministri financija, piše Der Tagesspiegel u priopćenju prije izlaska broja i prenosi dijelove razgovora.

Europski ministri finanacija dali su 15. listopada zeleno svjetlo za mehanizam nadzora banaka, ali bi pregovori o drugim oblicima te unije mogli biti napeti.

U istom razgovoru za Tagesspiegel, Schaeuble je upozorio da su očekivanja u Njemačkoj od naplate poreza prevelika. 'Porezni prihodi ne teku potocima', istaknuo je, dok Berlin ovih dana treba objaviti procjenu tih poreznih prihoda.

03.11.2013. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh