« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
YEAH!

Imidž direktora sve važniji za poslovanje kompanija

Istraživanje provedeno na vodećim ljudima u području komunikacija u Europi pokazalo je kontinuirano osnaživanje i važnost imidža glavnih direktora

Biste li radili s ovakvim direktorom? :)
Biste li radili s ovakvim direktorom? :) (Shutterstock)
Više o

direktori

,

imidž

,

dobar imidž

,

poslovanje

Europska udruga za obrazovanje i proučavanje odnosa s javnošću (EUPRERA) i Ketchum, jedna od vodećih globalnih agencija za komunikacijsko savjetovanje, objavili su rezultate istraživanja o važnosti reputacije korporativnih direktora. U ECCOS (European Chief Communication Officers Survey) istraživanju sudjelovalo je 579 direktora korporativnih komunikacija iz 39 europskih zemalja.

Istraživanje provedeno na vodećim ljudima u području komunikacija u Europi pokazalo je kontinuirano osnaživanje i važnost imidža glavnih direktora. U trenutcima kada se uz korporativne vijesti uspjesi i padovi sve učestalije pripisuju pojedincima, imidž poslovnih vođa postao je ključan za korporativnu reputaciju.

Objašnjavajući rezultate istraživanja, voditelj istraživačkog tima, profesor Ansgar Zerfass sa Sveučilišta u Lepzigu istaknuo je: "Reputacija poslovnih lidera u velikim organizacijama postala je izuzetno važna. Glavni direktori danas su u stanju stvarati i uništavati korporativne brandove. Prošla su vremena kada su osobe na tim položajima mogle biti skrivene i izvan dosega javnosti. Danas informacije o njihovim karijernim potezima ili nepromišljeni postupci u javnosti mogu ozbiljno i brzo naštetiti brandu. U mnogim je slučajevima brand glavnog direktora postao produžena ruka branda same organizacije."

Devet od deset komunikacijskih stručnjaka vodećih europskih kompanija istaknulo je kako su sposobnost i kapacitet glavnih direktora u ophođenju s medijima i drugim ključnim javnostima postali usko povezani s općim uspjehom i reputacijom kompanija kojima upravljaju.

08.11.2013. 10:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh