« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SINDIKAT PREPOROD:

Nijedan političar nije uvrijedio nastavničku profesiju kao Milan Bandić

Izjava da Ivo Josipović kao sveučilišni djelatnik 20 godina "ništa nije radio" uvreda je svim zaposlenima u odgoju i obrazovanju, smatraju u sindikatu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

sindikat Preporod

,

nastavnička profesija

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod smatra da je izjava predsjedničkoga kandidata Milana Bandića da njegov protukandidat Ivo Josipović, koji je više od dva desetljeća sveučilišni profesor, "nije ništa radio" predstavlja najgrublji napad na nastavničku profesiju koji je ikada izrekao hrvatski političar te poziva Bandića da se javno ispriča zaposlenima u odgoju i obrazovanju.

U današnjem priopćenju Sindikata Preporod stoji da je taj napad usporediv jedino s izjavom o cijeni mozga izrečenom u, kako se navodi, "mračnim devedesetima za koje smo vjerovali da nikada više neće biti javno izrečene".

Uz napomenu da je "jutro uvijek pametnije od večeri", Sindikat Preporod poziva predsjedničkog kandidata Milana Bandića da se zadnjega dana kampanje javno ispriča zaposlenima u odgoju i obrazovanju na gruboj neistini i objedi koju je, u obračunu sa svojim političkim konkurentom, izrekao na račun jedne od najvažnijih profesija u hrvatskom društvu.

Dodaje se da je više od 67 tisuća učitelja, nastavnika, odgajatelja, stručnih suradnika, sveučilišnih profesora i znanstvenika grubo povrijeđeno jednom nesmotrenom i krajnje uvredljivom izjavom.

"Izjava je poput bombe odjeknula zbornicama, kabinetima i predavaonicama naših škola, fakulteta i instituta. Zar je moguće da osoba koja se natječe za mjesto predsjednika države nastavnički i znanstvenički posao smatra manje vrijednim", kaže se u priopćenju Sindikata Preporod.

Zaprepaštenje je tim veće što se u dosadašnjoj političkoj karijeri zagrebačkog gradonačelnika ama baš po ničemu nije moglo zaključiti da Milan Bandić gleda s omalovažavanjem na prosvjetu i prosvjetare, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 15:35:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anazelenovic
    10.01.2010. 07:47
    Kako se može uopće pojaviti u javnosti ćovjek koji kaže da rad u odgoju i obrazovanju je ništa? Da li je on uopće išao u školu i gdje je nešto završio? Njemu su knjige glupost, ništa, ali dobra je stvar da ima i drugačijih ljudi u ovoj jadnoj zemlji.
  2. facebook picture
    Jasmina Rakić
    10.01.2010. 08:43
    Bidan čovik, misli li staviti knjige na lomaču, zatvoriti škole, fakultete i riješiti se onih koji nešto i znaju, jer rad u odgoju i obrazovanju je ništa?
  3. avatar
    10.01.2010. 11:39
    A što očekujete od gospona koji cijeli život radi po partijama? :-/
  4. avatar
    netko
    22.01.2010. 13:25
    Super mi je kad ana kritizira milana a piše čovjek s meko ć i srpski "da li"... ti potičeš obrazovanje, ha? hahaha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh