« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
RAZJAŠNJENJE

DIP nije, niti će komentirati izjave Bandića i Josipovića

Ako predsjednički kandidat ne bi bio zadovoljan DIP-ovom odlukom, može zatražiti da Ustavni sud RH odluči o njenoj zakonitosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

izbori

,

Ustavni sud

,

predsjednički kandidat

,

DIP

,

Ivo Josipović

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je danas da u tijeku izbora nije komentiralo, niti će komentirati izjave predsjedničkih kandidata u izbornom postupku za izbor predsjednika Republike Hrvatske, a posebice ne one koje se odnose na odluke koje je Državno izborno povjerenstvo donijelo u postupku provedbe izbora.

Državno izborno povjerenstvo u izbornom postupku za izbor predsjednika Republike Hrvatske odluke donosi na temelju Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 22/92,42/92.-isp. 71/97, 69/04 i 99/04) i na temelju izborne prakse koja se razvila u primjeni tog zakona, a izražena je u ranijim odlukama Državnog izbornog povjerenstva te u odlukama Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Ako predsjednički kandidat ne bi bio zadovoljan odlukom Državnog izbornog povjerenstva može zatražiti da Ustavni sud Republike Hrvatske, koji nadzire ustavnost i zakonitost izbora za predsjednika Republike Hrvatske, odluči o zakonitosti odluka Državnog izbornog povjerenstva, stoji u priopćenju DIP-a. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 16:30:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh