« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZLO ZA ZLOM

Niger: Nakon velikih poplava kolera uzela 31 život

U velikim poplavama koje su u kolovozu pogodile Niger bez krova nad glavom je ostalo oko 200.000 ljudi, po podatcima UN-a i vlade

Kolera je u Nigeru uzela 31 život
Kolera je u Nigeru uzela 31 život (Getty Images)
Više o

UN

,

Niger

,

kolera

,

poplava

Epidemija kolere odnijela je 31 život u Nigeru, u pokrajinama Diffi (na istoku) i Maradiju (na jugu) koje su nedavno pogodile velike poplave, doznaje se u četvrtak od sanitarnih izvora. U Diffi je umrlo 26 od 378 oboljelih od kolere, koliko ih je prijavljeno u mjestima N'Guigmiju i Baragi, navode čelnici zdravstvene službe.

U Maradiju je umrlo pet od 132 oboljela koji su prijavljeni u okruzima Aguieju, Guidan-Roumdjiju i Madarounfi. "Stanje zabrinjava. Zbog vode koja se slijeva s uzvisina, strahujemo od velikog širenja bolesti", rekao je čelnik bolnice u Maradiju koji nije htio otkriti identitet.

Pojava žarišta kolere uglavnom je skopčana s poplavama koje su uzrokovale obilne kiše ove godine, rekao je. U velikim poplavama koje su u kolovozu pogodile Niger bez krova nad glavom je ostalo oko 200.000 ljudi, po podatcima UN-a i vlade. Ova siromašna i pustinjska zemlja već mjesecima se bori s nestašicom hrane zbog velike suše u 2009.-2010. (hina/metro-portal)

17.09.2010. 00:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh