« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ISTRAŽNI SUDAC O PADU MIG-OVA

Ni trećeg dana očevida ne može se reći tko je odgovoran

Unatoč obilnoj kiši koja pada u Lici, više desetaka ljudi angažirano je i danas, treći dan očevida na mjestu pada dvaju borbenih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod Plaškog

Krhotina zrakoplova
Krhotina zrakoplova (CROPIX)
Više o

sudar zrakoplova

,

mig 21

,

odgovornost

,

brandiranje

Istražni sudac karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer smatra da će danas očevid završiti i da će do ponedjeljka sve krhotina i dijelovi aviona biti pokupljeni, a teren očišćen i od mogućeg oružja i streljiva. U ponedjeljak će on, najavio je, vjerojatno naložiti vještačenje prikupljenih dijelova zrakoplova.

"Tek će tada biti moguće da se povuku osobe koje osiguravaju teren i prostor na siguran način preda građanima na korištenje", kazao je Kosijer. Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da ni trećeg dana očevida ne može reći da je ustanovljena odgovornost bilo koje osobe.

Kosijer kaže da za sada može reći samo to da su točno locirana oba mjesta pada zrakoplova, koja se nalaze na 200 metara udaljenosti od sela Egića kod Latina. Međusobna udaljenost dva mjesta pada zrakoplova je 500 metara; a najviše razasutih dijelova je na području Ličkog Podhuma, u čijem zaseoku Šupice je krhotinama ranjena Marija Klipa, kazao je Kosijer i dodao kako su zrakoplovi su pali 2,5 kilometra od mjesta na kom je ona ranjena.

Posao fiksiranja tragova i njihovog fotografiranja obavljaju i danas dvije očevidne ekipe, obje sastavljene i od vojnih i od civilnih kriminalističkih tehničara, kaže Kosijer. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 14:14:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh