« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OPĆI POTOP

Najviše kiše na području Zagreba i u Dalmaciji

Na području Pule kiša je počela padati noćas oko ponoći i do 8 sati ujutro palo je 169 mm kiše po četvornom metru

Najviše kiše očekuje se poslijepodne
Najviše kiše očekuje se poslijepodne (CROPIX)
Više o

Zagreb

,

dalmacija

,

kiša

,

oborine

U Pazinu je palo 72 mm kiše, u Poreču 33, Labinu 20, a u Rijeci 19 mm kiše po četvornom metru. Do kraja dana, po prognozama bi na području Istre trebalo pasti između 8 i 15 mm kiše po četvornom metru, a na području Rijeke i Kvarnera između 20 do 40 mm kiše po četvornom metru, procjenjuju u DHMZ-u.

Na području Rijeke i Kvarnera bi trebalo pasti između 20 do 40 mm kiše po četvornom metru, a u sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji očekuje se da će pasti od 30 do 60 mm kiše po četvornom metru.

Na zagrebačkom području najviše kiše se očekuje poslijepodne i u prvom dijelu noći i to oko 20 do 60 mm kiše po četvornom metru. Najmanje kiše očekuje se u Slavoniji od 5 mm kiše po četvornom metru u istočnoj do 20 mm po četvornom metru u zapadnoj Slavoniji.

U DHMZ-u navode da se zbog niskog tlaka i jakog vjetra na Jadranu danas očekuje povišena razina mora, osobito na sjevernom Jadranu.

Po podacima Državne uprave za zaštitu i spašavanje od 12 sati, trenutno su vodostaji i protoci na Savi, Kupi, Uni, Muri, Dravi i Dunavu u opadanju ili stagnaciji (srednji i donji tok Save) s tendencijom znatnog porasta. Sava kod Zagreba narast će do vodostaja 300 cm (izvanredne mjere uvode se na visini vodostaja +450 cm). Trenutno su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava na ušću Česme u Čazmu. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 14:35:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh