« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ČELNICI STRANAKA SLOŽNI

Koalicija SDP, HNS, IDS i HSU pobjeđuje na izborima

Čelnici HNS-a, IDS-a i HSU-a izrazili su uvjerenje da će te četiri stranke dogovoriti koaliciju kao jamstvo pobjede na idućim parlamentarnim izborima

Zoran Milanović
Zoran Milanović (CROPIX)
Više o

HNS

,

SDP

,

IDS

,

koalicija

"Izuzetno je važno da prepoznamo činjenicu da je pred nama godina dana mogućnosti da dodatno ojačamo, i pojedinačno i zajednički, da svoju sposobnost za pobjedu učinimo nužnom, neophodnom", poručio je Čačić, obraćajući se SDP-ovcima koji su se okupili na konvenciji s koje će predstaviti svoj program gospodarskog oporavka.

Istaknuo je da HNS i SDP već 20 godina pokušavaju Hrvatsku učiniti boljom i demokratičnijom, ali da su, osim vlade Ivice Račana, uglavnom gubili političke bitke, pa i zbog pogrešnih političkih procjena.

"Ta činjenica omogućila je kulturi parazita vlasti da ovu zemlju dovedu u stanje beznađa. U velikoj su mjeri uspjeli u svijest građana ugraditi virus da su 'svi oni isti'", poručio je Čačić, naglasivši da je na SDP-u, HNS-u, IDS-u i HSU-u da to stanje promijeni i preuzme odgovornost za vođenje zemlje.

"Po prvi put imamo snažnu osovinu SDP-HNS uz važnu i neophodnu pomoć partnera IDS-a i HSU-a. Ta je osovina ovog trenutka bez ikakvih raspuklina, bez suštinskih dvojbi oko smjera kojim treba ići ova zemlja, oko budućnosti Hrvatske", rekao je.

I Jakovčić je izrazio uvjerenje da je savez ove četiri stranke već sposoban i spreman preuzeti vlast u državi, jer Hrvatska, naglasio je, nužno treba nove ljude. Podsjetio je da je na današnji dan, 25. rujna 1943. Istra odlučila ostati u sastavu Hrvatske, te istaknuo da vrijednosti koje su vrijedile tada - sloboda, odlučnost, hrabrost, tolerancija, patriotizam - vrijede i danas. "Promjene dolaze, neophodne su, ali ne radi promjena, nego zbog stvaranja moderne, demokratske i gospodarski jake Hrvatske", poručio je Jakovčić.

Hrelja je SDP-ovcima te čelnicima HNS-a i IDS-a poručio da među njima vidi ljude koji su sposobni i spremni učiniti nužne promjene na političkom, gospodarskom, socijalnom i svakom drugom planu. (hina/metro-portal)


25.09.2010. 13:31:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh