« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
KATASTROFA

Nezdrava prehrana zaglupljuje djecu

Nakon što pročitate ovo, vjerojatno ćete ipak odlučiti da su McDonald's i slični lanci brze hrane nepoželjni u prehrani vašeg djeteta

Ne, ovako ne niti slučajno!
Ne, ovako ne niti slučajno! (Shutterstock)
Više o

djeca

,

zdrava prehrana

,

masna hrana

,

kvocijent inteligencije

Zdrava prehrana važna je u svakom dijelu života, a naročito u mladosti, pokazao je cijeli niz istraživanja, od kojih vrijedi izdvojiti jedno svježe predstavljenom koje je pokazalo porazne podatke - u SAD-u je70% hrane koja se konzumira procesuirano.

Ako mislite da je to normalno, varate se - znanstvenici su zaključili da će takav način prehrane ne samo ostaviti ozbiljne zdravstvene posljedice na buduće generacije nego i utjecati na njihovu inteligenciju.

Naime, najnovije istraživanje pokazuje da hrana zasićena mašću i šećerom snizuje kvocijent inteligencije djece koja je jedu, a prehrambene navike trogodišnjaka oblikuju rad njihova mozga kad odrastu, odnosno istraživači su pronašli izravnu povezanost između nekvalitetne dječje prehrane i kasnije niže inteligencije.

Dobra je vijest da se inteligencija "popravlja" ako prehrane postane kvalitetnija, stoga, umjesto brze hrane odvojite malo više vremena za kuhanje i hranite svoju djecu zdravo.

08.07.2015. 17:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh