« Život
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
HE HE

Neuredna djeca uče brže od uredne

Ako vam padne mrak na oči svaki put kad uđete u dječju sobu, evo jedne činjenice koja bi vas mogla donekle utješiti

Što musavije, to bolje
Što musavije, to bolje (Arhiva)
Više o

djeca

,

učenje

,

kreativnost

,

urednost

,

neurednost

Neuredna djeca noćna su mora svakog roditelja, pogotovo kad kao male bebe počnu hranu razbacivati na sve strane oko sebe i igrati se s njom. Svaka mama poludi na to, no znanstvenici tvrde da je to zapravo dobar znak.

Nakon istraživanja provedenog na 16-mjesečnim bebama tijekom kojeg su pokušali shvatiti kako bebe uče riječi, znanstvenici su zaključili da je razbacivanje stvari i hrane oko sebe zapravo način na koji brže uče nazive tih stvari. 

Djeca lakše uče riječi za pojave, bića ili predmete koju su uvijek u istom, nepromijenjenom stanju, kao što su mama, tata, jabuka i slične riječi. Stvari koje mijenjaju oblik predstavljaju problem, pa je tako mlijeko malo u flaši, malo u čaši, malo u zdjeli ... 

Istraživanje je pokazalo da su djeca koja su stvari ili hranu razbacivala oko sebe lakše i brže naučile i te pojmove, bez obzira kako izgledale te stvari, jer su im sama mijenjala oblik i tako ih zapamtila.

Naravno, ne znači da je svako dijete koje razbacuje stvari oko sebe genijalac, no u svakom slučaju takav klinac brže spoznaje stvari i spremniji je na usvajanje novih znanja. Znamo da utjeha i nije nešto, ali možda je vaš mali prasac budući novi Einstein ...

04.12.2013. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh