« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
EH, DA ...

Nekoliko vrsta prigovaranja koje muškarce ubijaju u pojam

Muškarci ne vole prigovaranje, jer većina njih misli da su savršeni, što baš i nije istina, ali postoji i nekoliko vrsta toksičnog prigovaranja koje treba izbjegavati

A vaš omiljen način prigovaranja je ... ? :)
A vaš omiljen način prigovaranja je ... ? :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

tjeskoba

,

prigovaranje

,

kritiziranje

Prigovaranje u vezama i braku česta je pojava, a dok se radi o konstruktivnoj kritici s prijedlozima rješenja, sve je zapravo u redu. Ako su dvije osobe u vezi dovoljno odrasle i razumne, ispravno će shvatiti razloge za prigovore, uvažiti argumente i popraviti stvar.

No, postoji i nekoliko varijanti prigovaranja koje muškarci jednostavno ne trpe, a obično se radi o toksičnim varijantama koje truju atmosferu u vezi i ne pridonose rješavanju problema, već ga samo dodatno potenciraju.

Kritizrajuće prigovaranje obično dolazi do izražaja kad se muž uhvati nekih stvari koje obično žena radi, poput obavljanja nekih zadataka s djecom. Kad ih ne uspijeva obuzdati, uletava supermama koja povišenim tonom soli pamet mužu nevježi, što će njega vjerojatno u najkraćem roku dovesti do crvenog usijanja. Nemojte. Pustite ga na miru, neka djeca pošpricaju cijelu kupaonicu ili rasture pola kuhinje, lakše je pospremiti nered nego udobrovoljiti nadurenog muža.

Neprijateljsko prigovaranje je sljedeća razina toksičnosti, a do nje dolazi kad je ženska polovica para već dobrano loše volje, pa suprug, obično ni kriv ni dužan, pokupi jezikovu juhu za sve druge koji su je trebali dobiti, ali nisu. Naravno, slijedi eksplozija s njegove strane i takve se situacije često pretvaraju u vrlo ozbiljne i opasne svađe koje mogu nepovratno narušiti odnose. Recept za uspjeh? Jednostavno, istresite se na svakoga tko je zaslužio, na kraju će njegova porcija biti točno onolika koliko je trebao dobiti i neće se zbog toga ljutiti.

Treća varijanta je tjeskobno prigovaranje, do kojeg dolazi kad vam je raspoloženje već jako dugo debelo ispod dobrog. U tim situacijama često želite pomoć, no ne znate je potražiti izravno, nego kroz seriju želja koje bi, da su normalno artikulirane, bile vrlo brzo ispunjene. Ovako uzrokuju svađe, a to je zadnje što vam treba kad ste na najboljem putu prema depresiji. 

Što napraviti? Požalite se na vrijeme, kad vam neke stvari koje nemaju veze s brakom idu na živce ili vas deprimiraju, a ne znate kako ih riješiti. Vjerovali ili ne, muškarci znaju slušati kad im se objasni da je nešto stvarno važno ... a i pomoći nakon toga. 


04.12.2013. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh