« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PRAVO LICE

Netanyahu Palestincima poručio da ne prijete jednostranim potezima

Jednostrana palestinska akcija će pokrenuti jednostranu akciju Izraela, rekao je Netanyahu u osvrtu na ideju o palestinskoj nezavisnoti

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Benjamin Netanyahu

,

Saeb Erekat

,

palestinska neovisnost

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu upozorio je u nedjelju palestinsku samoupravu da ne poduzima "jednostrane poteze", aludirajući na planove postizanja međunarodnog priznanja palestinske države bez mirovnog sporazuma s Izraelom.

"Ne postoji zamjena za pregovore između Izraela i palestinskih vlasti", rekao je premijer tijekom govora u Jeruzalemu.

"Svaka jednostrana palestinska akcija će pokrenuti jednostranu akciju Izraela", upozorio je i ponovno pozvao palestinsku samoupravu na bezuvjetni nastavak pregovora, prekinutih prije blizu godinu dana.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat rekao je ranije u nedjelju da će Palestinci od tražiti priznanje od Vijeća sigurnosti UN-a.

"Odlučili smo se obratiti Vijeću sigurnosti kako bismo dobili podršku za osnivanje neovisne palestinske države u granicama iz lipnja 1967. tj. prije izraelske okupacije", rekao je Erekat.

Nastavak pregovora zapinje na pitanju izraelskog naseljavanja, jer Palestinci traže potpuni prekid naseljavanja na okupiranoj Zapadnoj obali, ali Netanyahuova vlada nudi samo djelomično zaleđivanje gradnje i želi nastavak dijaloga bez preduvjeta. (hina/metro-portal)

16.11.2009. 00:43:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh