« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SLUŽBENI POSJET

Netanyahu i Berlusconi optužuju Iran da je krvava diktatura

Netanyahu je izjavio da se Iran želi dokopati nuklearnog oružja, svijet dovodi u opasnost i suočava ga s najvećim izazovom od 2. svjetskog rata

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Iran

,

Benjamin Netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak je, primajući talijanskog premijera Silvija Berlusconija, koji je doputovao u trodnevni posjet Izraelu, izjavio kako je Iran "krvava diktatura" koja "svijet dovodi u opasnost".

"Ekstremni islamistički režim, krvava diktatura koja se želi dokopati nuklearnog oružja, svijet dovodi u opasnost i suočava ga s najvećim izazovom od Drugoga svjetskog rata", ocijenio je Netanyahu prije večere organizirane u čast svojeg talijanskog gosta.

Zapadne zemlje i Izrael smatraju da se iranske vlasti, koje su nekoliko puta javno kazale kako bi Izrael trebalo izbrisati s karte svijeta, pokušavaju dočepati nuklearnog oružja pod krinkom svojeg civilnog nuklearnog programa.

"Jedna od mojih zadaća je angažirati se na tomu da svjetski čelnici ne naprave istu grešku - a to je biti neosjetljiv na ono što je u prošlosti dovelo do tragedije u vašoj povijesti", rekao je Berlusconi, aludirajući na nacistički genocid nad Židovima.

"Čast mi je primiti jednoga od najvećih prijatelja Izraela", ranije je kazao Netanyahu, ocijenivši Berlusconijev trodnevni posjet Izraelu povijesnim.

Talijanski je premijer kazao kako talijanski i izraelski narod "povezuje veliko prijateljstvo i ljubav" te da je njegova "velika želja da Izrael postane članicom EU-a. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 23:27:09
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    02.02.2010. 11:41
    A pazi ovo:

    "Ekstremni cionistički režim, krvava diktatura koja posjeduje nuklearno oružje, svijet dovodi u opasnost i suočava ga s najvećim izazovom od Drugoga svjetskog rata"

    Zvuči malo preciznije, zar ne?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh