« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DRUGI KRUG

Janukovič se odbio suočiti s Timošenko u TV debati

Viktor Janukovič neće sudjelovati u natjecanju u lažima što ga organizira Julija Timošenko, jer ima puno važnijih stvari koje mora obaviti, izjavila je njegova glasnogovornica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

izbori

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

,

debata

Favorit u utrci za ukrajinskog predsjednika, proruski orijentirani političar Viktor Janukovič, odbio je u ponedjeljak suočiti se sa svojom protukandidatkinjom, premijerkom Julijom Timošenko, u izravnoj tv-debati čije je emitiranje predviđeno prije drugoga kruga izbora koji će se održati u nedjelju.

Timošenko je u tv-studiju razgovarala s novinarom koji je vodio emisiju. U skladu s ukrajinskim zakonom, neodaziv protukandidata omogućuje drugome kandidatu da u potpunosti iskoristi vrijeme predviđeno za emisiju, a to je u ovom slučaju bilo 90 minuta.

"Viktor Janukovič neće sudjelovati u natjecanju u lažima što ga organizira Julija Timošenko, jer ima puno važnijih stvari koje mora obaviti", izvijestila je Janukovičeva glasnogovornica, Ganna Guerman.

Timošenko je poznata po svom govorništvu, za razliku od njezina protivnika kojemu to područje nije jača strana. U prvome krugu izbora održanih 17. siječnja, Janukovič je dobio 35 posto glasova, a Timošenko 25 posto. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 21:49:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh