« Svijet
objavljeno prije 12 godina
NOVE TENZIJE

Nepoznata osoba pucala na kontrolnu točku na jugu Srbije

Nepoznata osoba ispalila je nekoliko rafala na policijsku kontrolnu točku, koja se nalazi na liniji razdvajanja Srbije i Kosova, no srećom nije bilo ozlijeđenih

Fotografija vijesti
Više o

Srbija

,

Kosovo

,

pucnjava

,

policija

Na policijsku kontrolnu točku u selu Dobrosin nadomak južnosrbijanskog mjesta Bujanovca u noći sa srijede na četvrtak nepoznata osoba pucala je iz vatrenog oružja, rafalnom paljbom, izvješćuju beogradski elektronički mediji, javlja Hina.

Selo Dobrosin nalazi se u kopnenoj zoni sigurnosti (linija razdvajanja između Srbije i Kosova, širine jedan kilometar), a za sada nepoznata osoba pucala je na policijski objekt oko dva sata ujutro, navodi se.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je te informacije, navevši kako je na policijsku postaju ispaljeno nekoliko kraćih rafala te da su u tom trenutku ondje bila četiri policajca koji su prošli bez posljedica.

Napad je, po riječima Dačića, ponovljen nešto kasnije, na šta su policajci uzvratili, ispalivši 10 do 15 metaka.

Dačić je ocijenio kako je najnoviji događaj još jedan dokaz ugroženosti mira i sigurnosti na tom prostoru, dodavši da ''nećemo mirno gledati kako netko napada policajce u Srbiji preko administrativne linije''.

Dodao je da će srbijanska policija raditi svoj posao kao i do sada te ustvrdio kako očekuje reakcije međunarodnih dužnosnika na ovaj izgred.

Bujanovac, uz Preševo i Medveđu, spada u tri općine na krajnjem jugu Srbije u kojima živi pretežito albansko stanovništvo, neposredno uz granicu s Kosovom, koju Srbi službeno nazivaju administrativnom granicom ili administrativnom linijom.

 

17.05.2012. 12:32:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh