« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Nemojte krivo napraviti čaj

Od gubitka kilograma do pojačanja antioksidansa, vaša šalica čaja može učiniti čuda za vaše tijelo

Čaj možete napraviti i pogrešno...
Čaj možete napraviti i pogrešno... (Arhiva)
Više o

čaj

,

dobar čaj

,

pravi čaj

Čaj je, vjerovali ili ne, moguće napraviti pogrešno... Da, izgleda jednostavno - izvadite filter vrećicu i stavite je u šalicu s vrućom vodim, to nije tako teško.

No, iako je samo pijenje čaja zdravo ako ne pazite što stavljate, vaša šalica može prilično lako postati nezdrava i možete ju pretvoriti u kalorijsku bombu. 

Stoga, treba biti pažljiv, jer su brojne zdravstvene prednosti redovitog pijenja crnog, pa čak i zelenog čaja.

Od gubitka kilograma do pojačanja antioksidansa, vaša šalica čaja može učiniti čuda za vaše tijelo - ako je napravite kako treba...

Kupovni ledeni čaj - iako na policama trgovina ima nekoliko zdravih čajeva u bocama, većina tih ledenih čajeva je prepuno šećera. Ako planirate uživati ​​u osvježavajućem ledenom čaju iz trgovine, provjerite koliko šećera on sadržava.

>> Čajem protiv zdravstvenih tegoba >>

Pretjerujete s čajem - prosječna količina kofeina u jednoj šalici čaja kreće se od 20 do 40 migrama. Međutim, ako niste oprezni s vremenom biste mogli početi piti previše čaja iz navike i pretjerati s unosom kofeina. Ako planirate smanjiti unos kofeina za svoje zdravlje, pazite koliko dugo vrećicu čaja držite u vrućoj vodi, tako ćete smanjiti kofein, a i čaj neće biti toliko gorak, piše Eat this.

Previše mlijeka - mlijeko je još jedan uobičajeni dodatak šalici čaja, pogotovo crnog. Slično šećeru, i s mlijekom ćete htjeti ograničiti količinu zbog kalija koje ono dodaje. Da, još uvijek je u redu dodati malo mlijeka u čaj, ali pazite da ne pretjerate.

>> Čaj uspješno skida visok tlak >>

Previše šećera - bilo da se radi o kocki šećera žličici meda, šećer je šećer. Dodavanje malo slatkog u čaj dugoročno vam neće naštetiti. Međutim, ako u šalicu dodate previše slatkog, čaj može vrlo brzo iz zdravog postati nezdrav. Najbolji način za uživanje u čaju je pijenje običnog čaja bez dodatnog šećera.

Previše umjetnih zaslađivača - ako i dalje žudite za nečim slatkim u čaju, ali ne želite sve te kalorije, čini se da su umjetni zaslađivači s nula kalorija odgovor. Ali jesu li? Iako su se umjetni zaslađivači pažljivo proučavali tijekom godina, istraživači još uvijek nisu uspjeli utvrditi vezu između umjetnih zaslađivača i bilo koje vrste zdravstvenih rizika. FDA preporučuje da i dalje ograničite količinu umjetnih zaslađivača, ali ako trebate nešto slatko, to je još uvijek alternativa kojoj se možete okrenuti. Ipak i njih treba svesti na najmanju moguću mjeru.

15.04.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.04.2021. 18:00
    zeleni caj s limunom
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh