« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
90 DANA

Nema više pušenja ni u američkim nuklearnim podmornicama

5.200 registriranih pušača na 71 nuklearnoj podmornici morat će se odreći jednog od rijetkih užitaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

nitriti

,

Kolaži

Američka ratna mornarica naredila je da se do kraja 2010. godine ukine mogućnost konzumiranja cigareta u nuklearnim podmornicama.

To znači da će se oko 5.200 registriranih pušača na 71 nuklearnoj podmornici morati odreći jednog od rijetkih užitaka koje su si mogli priuštiti tijekom 90 dnevnih plovidbi tijekom kojih u velikom broju slučajeva podmornica ni ne izranja na površinu.

Američke oružane snage su prije 16 godina uvele zabranu pušenja u zatvorenim prostorima, a iznimka je učinjena za podmorničare koji po tri mjeseca žive u skučenom prostoru, bez ikakve mogućnosti napuštanja svog radnog mjesta a često i bez ikakve mogućnosti da vide danje svjetlo.

Istraživanjem je utvrđeno da se 40 posto članova posade izjasnilo da uživaju nikotin, neki i više od kutije cigareta na dan a neki tek cigaru s vremena na vrijeme. Od 2011. godine će posebna prostorija za pušenje u strojarnici vjerojatno dobiti drugu namjenu, a podmorničari bi, barem prvih mjeseci, mogli biti napetiji i nervozniji. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 14:45:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh