« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
MISIJA KFOR-A

Hrvatski helikopteri na Kosovu nisu oštećeni u napadu

Posade helikoptera tijekom obavljanja zadaća nisu uočile otvaranje vatre na njih, niti su helikopteri oštećeni, priopćeno je iz MORH-a

Fotografija vijesti
Više o

Kosovo

,

KFOR

Hrvatski helikopteri na koje je otvorena vatra sa zemlje na sjevernom Kosovu nisu pretrpjeli nikakva oštećenja, priopćeno je danas iz MORH-a, javlja Hina. Isto tako, posade helikoptera nisu primjetile da je na njih otvorena vatra.

KFOR-ove službe na zemlji zamijetile su pješačku vatru u zoni leta helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, o čemu su izvijestile zapovjednika hrvatskog kontingenta u KFOR-u, no posade helikoptera tijekom obavljanja zadaća nisu uočile otvaranje vatre na njih, niti su helikopteri oštećeni, rekao je za Hinu glasnogovornik ministarstva obrane Goran Grošinić.

Helikopteri, koji djeluju u sastavu misije KFOR-a, obavljaju prijevoz na temelju zapovijedi iz zapovjedništva KFOR-a te ni jednu od zadaća nisu, niti će obavljati izvan tog okvira, istaknuo je glasnogovornik MORH-a.

Pojedini hrvatski mediji objavili su danas da je na sjeveru Kosova pucano na hrvatske helikoptere koji su prevozili kosovsku policiju prema graničnim prijelazima u Jarinju i Brnjaku, gdje su se u utorak sukobili kosovska policija i lokalni Srbi, pri čemu je jedan kosovski policajac poginuo.

27.07.2011. 19:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    28.07.2011. 07:30
    Prava je šteta što to kojim slučajem nije bio helikopter s izraelskim dečkima pa da im j***četničku mater uzduž i poprijeko ...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh