« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
OBRANA SA SLOBODE

Ivan Čekoh izašao iz zatvora u Remetincu

Čehok je ponudio jamčevinu od 2,6 milijuna kuna, a sud je prihvatio njegovu jamčevinu koja se sastoji od hipoteke na obiteljsku kuću i na zemljište te 110 tisuća kuna u gotovini

Fotografija vijesti
Više o

Ivan Čehok

,

Remetinec

Nakon što je dao jamstva, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok pušten je iz zatvora u Remetincu kako bi se branio sa slobode, piše Hina.

Čehoka, koji je u Remetincu proveo mjesec i deset dana, dočekao je i odvezao odvjetnik Vlado Sevšek.

Čehok je prije svega sretan i to je sasvim ljudski, rekla je njegova braniteljica Jasna Novak novinarima, upitana kako se Čehok osjeća.

Novak je rekla da je vijeće Županijskog suda prihvatilo jamstvo i da je danas bilo ročište na kojem je ukinut istražni zatvor. Jamčevina je bila ponuđena u nekretninama i novcu i u suštini to znači da Čehok ne smije ni na koji način komunicirati s potencijalnim svjedocima, kazala je Novak.

Čehok je ponudio jamčevinu od 2,6 milijuna kuna, a sud je prihvatio njegovu jamčevinu koja se sastoji od hipoteke na obiteljsku kuću u Varaždinu i na zemljište na kojem je obiteljska kuća njegove majke te 110 tisuća kuna u gotovini.

Protiv njega i dvoje suosumnjičenih USKOK je pokrenuo istragu zbog navodnih malverzacija sa zemljištima. Protiv svih troje USKOK je nedavno proširio istragu zbog sumnje da je Čehok pokušao suosumnjičenom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti omogućiti da s fiktivnih 6,2 milijuna kuna preuzme većinsko vlasništvo nad varaždinskom gradskom tvrtkom "Zračna luka - Varaždin Airport", vrijednom 21 milijun kuna. Tereti ga se i da je pozajmicama Pataftinoj tvrtki oštetio grad za četiri milijuna kuna.

Čehok je, inače, početkom prošlog tjedna iz zatvora dao ostavku na dužnost varaždinskoga gradonačelnika. Time je prestala opasnost od mogućeg ponavljanja kaznenog djela, što je bio jedan od razloga njegova zatvaranja, pa je sudac istrage prošlog tjedna ukinuo istražni zatvor na toj osnovi.

27.07.2011. 18:36:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    28.07.2011. 08:57
    Uz jamčevinu časni sud trebao je tražiti šišanje i brijanje varaždinskog likantropa kojemu u imageu nedostaje još samo mantija i šajkača
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh